درحال مشاهده: آب آشامیدنی – ویژگی های میکروبیولوژی

,.


ادعونیاهدای خون
موسسه محک
اهداء عضو

آب آشامیدنی – ویژگی های میکروبیولوژی

۱۳۸۹/۰۹/۰۵
12:0
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
آب آشامیدنی – ویژگی های میکروبیولوژی
1 هدف
هدف از تدوین این استاندارد تعیین ویژگی های میکروبیولوژی آب آشامیدنی می باشد.
2 دامنۀ کاربرد
این استاندارد دربار ۀ آب آشامیدنی ( به استثنای آب آشامیدنی بس ته بندی شده و آب معدنی طبیعی )
کاربرد دارد.
یادآوری - استاندارد ملی ایران 6267 : سال 1381 بر ای آب آشامیدنی بسته بندی شده و استاندارد ملی ایران
4403 : سال 1377 برای آب معدنی طبیعی کاربرد دارد.
3 مراجع الزامی
مراجع الزامی زیر حاوی مقر راتی است که در متن این استاندارد به آنها ارجاع داده شده است . بدین
ترتیب آن مقررات ، جزئی از این استاندارد محسوب می شود . در مورد مراجع دارای تاریخ چاپ
و/یا تجدید نظر، اصلاحیه ها و تجدید نظرهای بعدی این مدارک مورد نظر نیست، مع هذا بهتر
است کاربران ذی نفع این استاندارد امکان کاربر د آخرین اصلاحیه ها و تجدید نظرهای مدارک الزامی
زیر را مورد بررسی قراردهند . درمورد مراجع بدون تاریخ چاپ و / یا تجدید نظر، آن مدارک الزامی
ارجاع داده شده، مورد نظر است.
استفاده از مراجع زیر برای کاربرد این استاندارد الزامی است.
1-3 استاندارد ملی ایران 3759 : سال 1375 جستجو و شمارش کلیفرم ها در آب به روش چند
لوله ای
2-3 استاندارد ملی ایران 6267 : سال 1381 آب آشام یدنی بسته بند ی شده - و یژگ ی ها ی
میکروبیولوژی
3-3 استاندارد ملی ایران 4403 : سال 1377 ویژگی های باکتریایی آب معدنی طبیعی
4 اصطلاحات و تعاریف
در این استاندارد اصطلاحات و/ یا واژه ها با تعاریف زیر به کار می رود :
1-4 آب آشامیدنی
آبی است که عوامل فیزیکی، شیمیائی، بیولوژی و راد یونوکلوئیدی آن در حد ی باشد که آشام یدن آن
عارضه سوئی در کوتاه مدت یا دراز مدت در انسان ایجاد نکند .
2-4 کلیفرم
١
گروهی از باکتر ی های هواز ی و بی هواز ی اخ تیاری،گرم منف ی، بدون اسپور (هاگ) و تخم یر کنند ۀ
لاکتوز هستند. این باکتری ها ساکن روده بزرگ انسان و حیوانات می باشند .
.
3 کلیفرم های گرماپای – 4 ٢
2 است که قادر به تخمیر قند لاکتوز، تولید اسید وگاز در - منظور کل یفرم های تعر یف شده در بند 4
دمای 44 تا 45 درجۀ سلس یوس نیز می باشند. کلیفرم های گرماپا ی شامل گونه ها ی اشری شیاکلی٣
،
کلبسیلا ٤
، آنتروباکتر
٥ و سیتروباکتر ٦
است .
4 اشریشیاکلی – 4
3 است که در دما ی 44 تا 45 درجۀ سلسیوس از - منظور کل یفرم های گرماپا ی تعر یف شده در بند 4
( MUG ) گلوکوزی د D-ß تریپتوفان تولید ایندول کرده و ترکیب 4- متی ل امبل ی فریل
٧
را
هیدرولیز می کنند.
یادآوری 1 - زیستگاه طبیعی اشریشیاکلی رود ۀ بزرگ انسان و حیوانات خونگرم می باشد . این باکتر ی ها
معمولاً قادر به تکثیردر محیط آبی نیستند. بنابراین وجود آنها در آب نشانگر آلودگی مدفوعی جدید است .
5 باکتریهای هتروتروف – 4
٨
1- Coliform
2- Thermotolerant coliforms
1- Escherichia coli
2- klebsiella
3- Enterobacter
4- Citrobacter
5- 4 – methyl umbelliferyl - β - D glucoside
6- Heterotrophic
با کتری هایی هستند که بر خلاف باکتری های اتوتروف، منبع انرژی آنها مواد آلی است .
6-4 باکتری های نشانگر ١ آلودگ ی آب آشامیدنی
منظور باکتر ی هایی هستند که وجود آنها در آب نشان دهند ۀ ناکا فی بودن فر آیند تصفیه و همچنین
آلودگی آب با مدفوع انسان و حیوان است. مانند کل یفرم ها ی گرماپا ی، آنتروکوک ها ی مدفوعی،
کلستریدیوم های احیا کنندۀ سولفیت و باکتریوفاژها .
5 ویژگی ها
به طور کلی آب آشامیدنی باید عاری از م یکروارگانیسم ها ی بیمار ی زا مانند آنتروویروس های
انسانی، تک یاختگان بیماریزا ٢، کرم ها ٣ و ارگانیسم های آزادزی ٤ باشد.
1 مطابقت داشته باشد. - ویژگی های میکروبیولوژی آب آشامیدنی باید با جدول 5
1 ویژگی های میکروبیولوژی آب آشامیدنی - جدول 5
ردیف نوع آب نوع باکتری حدمجاز در 100 میلی لیتر
1 کلیۀ آب های آشامیدنی اشریشیاکلی یا کلیفرم های گرماپای منفی
2 آب تصفیه شده برای استفاده در سیستم توزیع اشریشیاکلی یا کلیفرم های گرماپای منفی
3 آب تصفیه شده موجود در سیستم توزیع اشریشیاکلی یا کلیفرم های گرماپای منفی
یاد آوری 1 - در صورتی که اشریشیاکلی از نمونۀ آب جدا شود، باید بررسی و اقدام لازم انجام شود.
یادآوری 2 - با وجود اینکه اشریشیاکلی شاخص دقیق تری برای آلودگی مدفوعی می باشد، جستجوی باکتری های کلیفرم گرما پای نیز به
عنوان جایگزین، قابل قبول می باشد، درصورت لزوم، آزمون های تأییدی مناسب باید انجام شود.
کل باکتری های کلیفرم شاخص مناسبی برای کیفیت بهداشتی ذخایرآب نیست، به ویژه درمناطق گرمسیری که باکتری هایی که از نظر
بهداشتی دارای اهمیت زیادی نیستند در تمام ذخایر آب تصفیه نشده دیده می شود .
(NTU) یادآوری 3 - در هیچ زمانی میزان کدورت آب نباید بیش از 5 واحد کدورت نفلومتری
٥ باشد ، در آب های صاف سازی شده
6 تا 9 و همچنین میزان کلرآزاد باقیمانده، پس از حداقل / بین 5 pH و میزان (NTU) کدورت نباید بیش از یک واحد کدورت نفلومتری
0 میلی گرم در لیتر و در شرایط همه.گیری / 0 تا 8 / نیم ساعت زمان تماس در شرایط عادی ( در انتهای شبکه آب رسانی ) باید بین 5
بیماری های روده ای یک میلی گرم در لیتر باشد.
7- Indicator
1- Pathogenic protozoa
2- Helminths
3- Free – living organisms
4- Nephelometric turbidity unit
6 روش های آزمون
1-6 اشریشیا کلی و کلیفرم های گرماپای
آزمون اشریشیاکلی و کل یفرم های گرماپا ی با ید مطابق با استاندارد مل ی ای ران 3759 : سال 1375

انجام شود.

مطالب تصادفی:

بوستر پمپ - جمعه نوزدهم فروردین 1390
مزایای سیستم لوله كشی كلكتوری - جمعه نوزدهم فروردین 1390
شبكه آب رسانی - جمعه نوزدهم فروردین 1390
جدول استاندارد خروجي فاضلاب ها - جمعه نوزدهم فروردین 1390
شبکه های فاضلاب - جمعه نوزدهم فروردین 1390
تصفيه پساب ‌هاي صنعت آبكاري - جمعه نوزدهم فروردین 1390
فلزات سنگین در فاضلاب - جمعه نوزدهم فروردین 1390
وبا - سه شنبه شانزدهم فروردین 1390
سالمونلازیس - سه شنبه شانزدهم فروردین 1390
شيگلا - سه شنبه شانزدهم فروردین 1390
يرسينيا انتروكوليتيكا - سه شنبه شانزدهم فروردین 1390
طرح و محاسبه سپتیک تانک - یکشنبه چهاردهم فروردین 1390
لوله ‌های مورد استفاده در شبکه جمع آوری فاضلاب - یکشنبه چهاردهم فروردین 1390
خوردگی میکروبیولوژی و نحوه کنترل آن - یکشنبه چهاردهم فروردین 1390
سیستم های بالابری در چاه - یکشنبه چهاردهم فروردین 1390
پرآب ‌ترین جلگه ایران کلافه از پیامد های ‌سدسازی - یکشنبه چهاردهم فروردین 1390
کمبود آب یک میلیارد نفر از ساکنان زمین را تهدید می کند - یکشنبه چهاردهم فروردین 1390
سد‌سازی‌ تنها راهکار تأمین آب نیست - یکشنبه چهاردهم فروردین 1390
روشهای آبرسانی - شنبه سیزدهم فروردین 1390
دانلود متون آموزشی در زمینه آب و فاضلاب - شنبه سیزدهم فروردین 1390
کنترل کیفیت آب های آشامیدنی - شنبه سیزدهم فروردین 1390
شاخص های آب آشامیدنی - شنبه سیزدهم فروردین 1390
کاربرد سیستم HACCP راهبردی نوین در کنترل کیفیت آب آشامیدنی - شنبه سیزدهم فروردین 1390
تامین آب و مدیریت مصرف در عصر جدید - شنبه سیزدهم فروردین 1390
آب، فقر و توسعه - شنبه سیزدهم فروردین 1390
تهیه آب برای صنعت - جمعه دوازدهم فروردین 1390
املاح آب و ارزش تغذیه‌ای آن‌ها - جمعه دوازدهم فروردین 1390
شبكه فاضلاب شهري در پيشگيري از اسهال كودكان نقش محوري دارد - جمعه دوازدهم فروردین 1390
بررسی روش های خالص سازی آب با به کارگیری فناوری نانو - جمعه دوازدهم فروردین 1390
ايمني وبهداشت ساختمان واحد كلرزني در تصفيه خانه ها - جمعه دوازدهم فروردین 1390
46 راه براي صرفه جويي و مصرف بهينه آب - جمعه دوازدهم فروردین 1390
مديريت كلرزني آب آشاميدني - جمعه دوازدهم فروردین 1390
ژئوسنتتیک - جمعه دوازدهم فروردین 1390
پلی وینیل کلراید - جمعه دوازدهم فروردین 1390
اصول و مفاهیم اصلی محیط زیست - جمعه دوازدهم فروردین 1390
تخلخل و نفوذپذیری - جمعه دوازدهم فروردین 1390
چرخه متابولیسمی فسفر - جمعه دوازدهم فروردین 1390
میکروب شناسی صنعتی - جمعه دوازدهم فروردین 1390
آدنوزین تری فسفات (ATP) - جمعه دوازدهم فروردین 1390
انواع کرم - جمعه دوازدهم فروردین 1390
باکتری های مغناطیسی - جمعه دوازدهم فروردین 1390
جلبک - جمعه دوازدهم فروردین 1390
انواع میکرو ارگانیسم های خاک - جمعه دوازدهم فروردین 1390
انواع جلبک و سیانو باکتریا در سنگ آهک - جمعه دوازدهم فروردین 1390
جدا سازی یون فلزی آلاینده آب - جمعه دوازدهم فروردین 1390
سنگ های آهکی - جمعه دوازدهم فروردین 1390
سیل بندها - جمعه دوازدهم فروردین 1390
رزین ها - جمعه دوازدهم فروردین 1390
بهره برداری از آب زیر زمینی - جمعه دوازدهم فروردین 1390
نمک‌زدایی از آب دریا - جمعه دوازدهم فروردین 1390

مکانيک خاک - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
مکانيک سيالات - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
زهکشی آبهای سطحی - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
سیل و سیلاب - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
املاح و مواد معدنی موجود در آب آشامیدنی - یکشنبه بیست و ششم دی 1389


مرجع تخصصی آب و فاضلاب

لیست مطالب

سعی بر آن است که مطالب مرجع تخصصی آب و فاضلاب شامل مسایل ، مقالات و اخبار عمران آب و فاضلاب,آب و فاضلاب و به صورت تخصصی فرآیند های تصفیه آب و فاضلاب،مهندسی آب و فاضلاب و صنعت آب و فاضلاب باشد.
دانشنامه آنلاین آب و فاضلاب
رشته های مرتبط:مهندسی عمران آب و فاضلاب،مهندسی تکنولوژی آب و فاضلاب،مهندسی آب و فاضلاب،محیط زیست،مهندسی بهداشت محیط،مهندسی آب،مهندسی شیمی و...


امیرحسین ستوده بیدختی
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به مرجع تخصصی آب و فاضلاب است. |طراحی و توسعه:امیرحسین ستوده بیدختی|