درحال مشاهده: کیفیت آب های آشامیدنی شهر و استان

,.


ادعونیاهدای خون
موسسه محک
اهداء عضو

کیفیت آب های آشامیدنی شهر و استان

۱۳۹۰/۰۱/۲۰
19:19
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
کیفیت آب های آشامیدنی شهر و استان

این گزارشی از کیفیت آب یک شهر که شامل 3 بخش عمده است:

1-اجرای عملیاتی که اطمینان از سالم بودن کیفیت آبهای آشامیدنی حاصل می شود.

2-اطلاعات فراهم شده در مورد کیفیت آبهای آشامیدنی

3-اجرای طرح کلی نقشه ها برای تصفیه آب و اصلاح روشهایی برای سالم سازی آب از جهت حضور و ظهور طعم ومزه و بو در آب

و اما سئوال اول:آب مان از کجا تامین می شود؟

به عنوان مثال در کشور کانادا ودر یکی از شهرهای آن آب آشامیدنی شان از دریاچهshoal  که در محلی  روی غرقابی کردن بین دو شهر manitobaو

Onturioهست،تامین می شود که دریاچه shoalبه عنوان بهترین منبع از ذخایر آب برای شهرهای manitobaوoniturioکشور کانادا در سال 1912انتخاب شده و هنوز هم بهترین است.

 

و اما نکات مهم در رابطه با دریاچه شوال و ذخیره گاه دیاکون:

1-جریانهای آب از دریاچه شوال توسط نیروی وزن از میان آبروها و لوله های بتونی به طول  135  کیلومتربه جریان می افتد.

2- و مخزن و انبار آب در ذخیره گاه دیاکون می باشد که در واقع ذخیره گاه بزرگی است که می تواند در حدود   بیلیون لیتر آب برای 2 روز نگه داری کند .

3-دوره های آب از ذخیره گاه دیاکون از سه تا ذخیره گاه کوچکتر و ایستگاه پمپاژ در نواحی مختلف  در شهر تامین می شود.

4- هر روز به طور متوسط از 215میلیون لیتر آب تقریبا 270000لیتر به خانه ها و محلهای کار آزاد می شود.

سئوال دوم:چند مرحله باید انجام داد تا آب مان سالم شود؟

ما باید فعالیتهایی را برای مراقبت از منابع خوب آبی مان انجام دهیم که شامل :

1-ما باید با اولین جوامع ملل در سطح منطقه ای دریاچه و دولت فدرال و متحد و همچنین دولت محلی و ولایتی از دو شهر تامین کننده همکاری لازم را داشته باشیم تا مطمئن شویم که توسعه در منطقه تاثیر بسزایی را روی کیفیت آب نمی تواند داشته باشد.

2- ما باید یکسری آزمایشهای فشرده و سخت را زیر نظر مجمع ملل انجام دهیم سپس در صورت تصویب این آزمایشها را توسط حامل جهت بررسی بیشتر به آزمایشگاه دیگری که دارای زمینه ای در علم شیمی و مهندسی هستند،انتقال می دهیم.

3- ما با وارد کردن اشعه ماورا بنفش آب را ضد غفونی کرده و سپس آب را در مقابل انگل هایی بنام کریپتو سپوریدیوم محافظت می کنیم .

4-و همچنین با کلرزنی کردن آب را کاملا ضدعفونی کرده و همهباکتری های مضری از قبیل اشریشیا کلای و بقیه میکرو ارگانیسم ها از بین می برد:

الف) کلرزنی کردن آب بیشترین کاربرد را نسبت به روشهای دیگر جهت ضدعفونی کردن آبهای آشامیدنی دارد که در شمال آمریکا بیشترین کاربرد را در 100سال اخیر داشته است.

ب) اما قبل از اینکه آب به خانه ها و محل های کار هدایت بشود ما باید کلر را در 3 جای مختلف اضافه کنیم:     1 - دریاچه محل تامین

2- ذخیره گاه                                   3- ایستگاه پمپاژ

ج)نگهداری و مراقبت مناسب از کلر

سئوال سوم: آیا به غیر از اضافه کردن کلر چیز دیگری هم به آب اضافه می کنند؟

بله ،ارتو فسفات و فلوراید به آب         اما به چه صورت:

1-ارتو فسفات را به شکل یک حفاظت پوششی داخل لوله های آب اضافه می کنیم .این پوشش کمک می کند تا فساد تدریجی را کاهش دهد واز طرف دیگر ممکن است سرب از شاه لوله های اصلی آب که در بدنه شان به کار رفته وارد آبهای آشامیدنی شود به همین خاطر از سال 2000 برنامه کنترل سرب به طور جدی انجام می شود.

نکته :ما ارتو فسفاتها را به مقدار کم و به شکل اسید فسفریک به آب اضافه می کنیم که البته در تعدادی از محصولات غذایی از قبیل نوشیدنی های شیرین وجود دارد(پس بنابراین شما به نوشیدن 100 لیوان آب نیاز دارید تا مقدارهای مشابه ای از اسید فسفریک را که در یک لیوان آب یا در انواع کولاهاست بدست آورید)

2-بعد از ارتو فسفاتها ما فلوراید را طبق راهنمایی های برنامه محلی به مقدار مشخصی به آب اضافه کرده تا از فساد دندان جلوگیری کند وباعث حفظ سلامتی گردد.

نکته: تعدادی از سازمانهای وابسته به سلامتی از قبیل انجمن پوسیدگی کانادا ،انجمن پزشکی کانادا و سازمان جهانی بهداشت به اضافه کردن فلوراید در آبهای آشامیدنی تاکید فراوان دارند.

سئوال چهارم: آیا ما راهنمایی هایی جهت بهبود کیفیت آبهای آشامیدنی انجام می دهیم؟

بله در بیشتر موارد،که به نسبت 80 راهنمایی مهم برای کیفیت آبهای آشامیدنی وجود دارد که البته ما قادر نیستیم تا همیشه راهنمایی هایی را برای کدورت ،بوو تری هالومتانها انجام دهیم.

کدورت: وسیله ای برای اندازه گیری وضوح و روشنی آبهای آشامیدنی

1-به طور متوسط باید راهنماییهایی را برای مدت کوتاه بر روی آبهای مان انجام دهیم.

2- سطح کدورت بالا ممکن است باعث شود که از تاثیرات کلرو آب ها بکاهد.

بو: اندازه گیری بو در آب نسبتا سخت است.

نکات مهم در مورد بو:

1-یعنی ممکن است یک شخص از طریق حس بویایی به وجود بو در آب پی ببرد و دیگری نه

2- راهنماییهایی که در مورد بو در آب موجود می باشد بی ضرر است

3- در تابستان و پاییز که به مقدار زیادی جلبک در آبها وجود دارد تعدادی از مردم بویی که ناشی از جلبک هارا در آب تشخیص می دهند که در این آب بسیار مضر است.

4- اگر چه ممکن است بو در آب زیاد باشد اما تا مشخص نشدن منشا بو می توان از آن آب استفاده کرد.

تری هالومتانها (THMS):

1-وقتی کلر به طور طبیعی با مواد آلی (مانند گیاه )در آب واکنش می دهد تری هالومتانها را به وجود می آورند.

2- مطالعه چندین تحقیقات نشان می دهد که یک رابطه ی مستقیمی بین تری هالومتانها و سرطان وجود دارد و همچنین سطح بالایی از تری هالومتانها می تواند بر روی زنان باردار تاثیر بگذارد

3-شواهد قطعی که از تری هالومتانها بدست آمده مبنی بر این است که آنها اثر جدی را روی سلامتی بشر دارند هر چند هم که مقدارشان هم در منابع آبی کم باشد.

4- به طور متوسط مقدار تری هالومتانها در آب بسیار کم و جزئی است که با توجه به راهنمایی ها و استانداردهای ارائه شده در هر کشور.( مثلا کشور کانادا) ما باید مراحلی را برای کاهش آنها در نظر بگیریم که البته بعضی از خانه ها با طرح تصفیه آب می توانند تری هالومتانها را کاهش دهند.

پس استانداردهای لازم برای کاهش تری هالومتانها :

  استاندارد 53 برای کاهش تری هالومتانها ANS/NSF

   استاندارد 53 برای کاهش ترکیبات آلی فرارANS/NSF

نکته: کلر موجود در آبهای آشامیدنی ضد عفونی شده ،همه باکتریها و ویروس هایی را که می تواند باعث بیماریهای خطرناک و مرگ آور شوند را حذف می کند و از طرف دیگر کلر زنی آب می تواند بیماریهای منتقله از جهان غرب را مانند تب حصبه ،وبا و بیماریهای منتقله از آب را از بین ببردپس بدون ضدعفونی کافی با کلر میکروارگانیسم های فراوانی می تواند سلامتی بشر را نسبت به تری هالومتانها به خطر بیندازد وباعث مرگ شود.

سئوال پنجم: چه آزمایشهایی را باید انجام داد تا کیفیت آب تامین شود؟

1-ما باید آب را از مرحله ای که از دریاچه گرفته می شود تا زمانی که وارد شیر آب منازل می شود را مورد آزمایش قرار دهیم که برنامه آزمایشها شامل 46 آزمایش از انواع مختلف و بالغ بر 70 مکان متنوع در تمام مدت سال می باشد.

2- در مورد کلرزنی آب هم از 3 ایستگاه مختلف ،ایستگاه پمپاژ در شهر که به طور روزانه یعنی هر 24 ساعت یکبار یا هر 365روز یکسال باید مورد آزمایش قرار گیرد در جاهای دیگر مثل شاه لوله اصلی هم هر هفته از بهار تا پاییز و هر دو هفته از زمانهای دیگر مورد آزمایش قرار گیرد.

3- ما باید نمونه هایی را از 60 مکان مختلف طبق مقررات محلی جهت آزمایش باکتریایی که البته هر سال ،آزمایشهایی را به نسبت 3 تا 100 نمونه آب را برای باکتریها انجام می دهیم ،برداشت کنیم . که نتایج آزمایشات برای نمونه ها آبمان همیشه رنج قابل قبولی از باکتریها را برایمان نشان می دهد.

4- و اما کمترین آزمایشها که ماهانه است مربوط به انگلهای میکروسکوپی از قبیل کریپتوسپوریدیوم و ژیاردیا می شود که این انگلها به طور معمولی در رودخانه ها و دریاچه ها یافت می شوند .

5- و در آخر هم آزمایشهای منظم از خروجی شیر آب جهت کنترل سرب انجام می شود و نتاانجام می شود و نتایج به حوزه ارسال می گردد.

نکته : چون کیفیت آب مهم است پس ما آزمایشهای زیادی را با توجه به نیاز دولت انجام می دهیم .

سئوال ششم:آیا کیفیت آبهای آشامیدنی منظم است؟

بله ، جهت کیفیت آبهای آشامیدنی باید نظارت مرتب و منظمی وجود داشته باشد تا سلامتی و بهداشت شهر و آب تامین شود.که :سلامتی آبهای آشامیدنی شهر و راهنمایی هایی برای کیفیت آبهای آشامیدنی کشور از این طریق اعمال می شود .

نکته: راهنماییهایی به روز و جدید توسط کارشناس متخصص که شامل یک نماینده از حوزه می شود نگه داشته می شود.

سئوال هفتم : چه چیزهایی باید برای بهبود کیفیت آب انجام داد؟

در سال 2009 ، ساختمان جدید و معینی تحت عنوان طرح تصفیه خانه آب که شامل چندین فرآیند تصفیه ازقبیل :ازن زنی ،فیلتراسیون و شناورسازی با هوای محلول می شود ،تشکیل شده که هر کدام اجازه می دهند تا:

1-کاهش پیشرفت ریسک های مربوط به بیماریهای منتقله از آب

2- کاهش سطوح از ضدغفونی توسط محصولات

3-استفاده از راهنمایی کیفیت آبهای آشامیدنی

4- بهبود بخشیدن همه آزمایشات بو،ظهور و حضور هر چیزی در آبهای آشامیدنی

5- در سال 2008 برنامه های 6 ساله ای از مسافتهای 2400 کیلومتری بر روی شاه لوله اصلی که منشا آبهای تمیز بودند انجام گرفت .

اضافه کردن اطلاعات در مورد کیفیت آبهای آشامیدنی :

1-غالبا در خواست سئوال در مورد آبهای آشامیدنی

2-گزارش سالانه در مورد سیستم منابع آبی

3- قبول و ثبت و بایگانی گزارش سالانه کیفیت آبهای آشامیدنی

 

ترجمه شده توسط : زهرااحمدی 

منبع : سازمان جهانی بهداشت

نصب و اجراي پمپ خورشيدي - پنجشنبه نوزدهم اسفند 1389
دانلود مقالات فصلنامه آب و فاضلاب از1383تا1387 - پنجشنبه نوزدهم اسفند 1389
مصرف تجاری و صنعتی آب - پنجشنبه نوزدهم اسفند 1389
تصفيه آب - پنجشنبه نوزدهم اسفند 1389
پتانسیل و ظرفیت اکسیداسیون ، معیاری برای تعیین آلودگی فاضلابها - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
چرا آب، عجيب‌ترين مايع جهان است؟ - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
قارچها وانواع آن - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
طراحی تصفیه خانه - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
تصفیه خانه فاضلاب اکباتان - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
شوری و سدیمی بودن خاک - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
فلوئور - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
مس - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
جیوه - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
سرب - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
سیانور - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
دسته بندی روش های تصفیه ‌ی فاضلاب - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
فرآیند لجن‌فعال (Activated Sludge) - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
استفاده از پرمنگنات پتاسیم جهت گندزدایی آب - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
مشکل H2S در شبکه های فاضلاب - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
تاریخچه تصفیه ی آب - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
راکتور بسته‌ ی متوالی Sequencing Batch Reactor - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
تماس دهنده های زیستی چرخان (ROTATING BIOLOGICAL CONTACTORS) - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
بررسی استفاده از پمپهای خورشیدی در صنعت آب و فاضلاب - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
فاضلاب های صنعتی - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
نقش نیزارها در حذف فلزات از آب - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
هیدرو کلریناتور و پرشر هیدروکلریناتور - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
روشهای تعیین کلراید - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
حذف سولفات از آب - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
تجزیه و تحلیل آماری و کنترل کیفی - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
کل کربن آلی (TOC) - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
روشهای تیتریمتری - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
کنترل فومینگ - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
مشکل کف کردگی یا فومینگ در تصفیه خانه های لجن فعال - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
مشکلات سیستم لجن فعال - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
مواد منعقد کننده - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
سیانوباکترها - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
کاربرد صافی‌های چکنده - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
اثر عناصر معدنی بر آزاد سازی فسفر از لجن زائد حرارت دیده - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
تصفیه ی فاضلاب - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
هزینه ی مجموعه ی تاسیسات بیورآکتور غشایی - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
انواع فاضلاب، اجزای تشکیل دهنده و انواع روش های تصفيه فاضلاب - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
ليشمانيازيس - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
تصفیه آبهای صنعتی 2 - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
روش های عملی و اجرایی نیترات زدایی از فاضلاب - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
بررسی کاربردهای لجن فاضلاب - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
ته نشینی مواد معلق وکلوییدی با استفاده از موادشیمیایی - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
رابطه ی بین EC و TDS و کارایی لجن فعال در مناطق ساحلی - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
اهمیت و کاربرد جلبک ها در زندگی بشر - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
مزاياي استفاده ازدستگاه هاي تصفيه آب خانگي - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
تاریخچه Ro - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
اندازه گیری سدیم به روش فیلم فتو متری - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
اندازه گیری اکسیژن محلول DO - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
اندازه گیری (BOD) - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
تعیین میزان نیتریت درمنابع آب - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
تاثیر سولفات ها و سولفیدهاي هیدروژن در آب آشامیدنی - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
اصول و روش هاي كلرزني آب - یکشنبه بیست و ششم دی 1389


مرجع تخصصی آب و فاضلاب

لیست مطالب

سعی بر آن است که مطالب مرجع تخصصی آب و فاضلاب شامل مسایل ، مقالات و اخبار عمران آب و فاضلاب,آب و فاضلاب و به صورت تخصصی فرآیند های تصفیه آب و فاضلاب،مهندسی آب و فاضلاب و صنعت آب و فاضلاب باشد.
دانشنامه آنلاین آب و فاضلاب
رشته های مرتبط:مهندسی عمران آب و فاضلاب،مهندسی تکنولوژی آب و فاضلاب،مهندسی آب و فاضلاب،محیط زیست،مهندسی بهداشت محیط،مهندسی آب،مهندسی شیمی و...


امیرحسین ستوده بیدختی
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به مرجع تخصصی آب و فاضلاب است. |طراحی و توسعه:امیرحسین ستوده بیدختی|