خواص آب آشامیدنی
آلودگی های آب بسیار متنوع هستند و از منابع مختلف به راه های گوناگون وارد آن می شوند. علت ایجاد آلودگی هر چه باشد آب را هنگامی «آلوده» می نمامیم که میزان مواد خارجی موجود در آن به اندازه ای باشد که استفاده از آن سبب بروز اثرات زیان آور گردد.
برخی از ویژگی های آب آشامیدنی سالم بشرح زیر است:
1. درجه حرارت
آب زیاد سرد اثرات بدی بر دستگاه گوارش انسان می گذارد و آب با درجه حرارت زیاد، حالت بی مزگی دارد و گوارا نیست مناسب ترین درجه حرارت برای آب بین 12 - 8 درجه سانتی گراد می باشد.
2. رنگ
آب آشامیدنی باید بی رنگ باشد و در عمق زیاد، رنگ آبی مایل به سبز زلالی را داشته باشد. چنان چه آبی دارای نمک های آهن باشد رنگ آن متمایل به قرمز، اگر دارای نمک های منگنز باشد رنگ قهوه ای متمایل به سیاه دارد. زردی آب نشانه وجود ترکیبات گیاهی و اسید های آلی یا وجود خاک رس می باشد. در حالی که سبزی آب نشانه وجود گیاهانی از قبیل آلگها و جلبک ها می باشد.
3. کدورت
کدورت آب اغلب بدلیل وجود مواد معلق و کلوئدی در آن است. کدورت زیاد آب باعث می شود که گندزدایی آب تأثیر چندانی نداشته و باکتری ها در آن رشد کنند. همچنین کلر بیشتری برای ضد عفونی کردن باید مصرف گردد. بنابر این هر چه کدورت آب پایین تر باشد بهتر است.
4. بو
آب آشامیدنی باید بدون بو باشد. بوی آب عمدتاً مربوط به وجود مواد آلی می باشد. بعضی از بو ها بدلیل آلودگی صنعتی است و بعضی دیگر بعلت افزایش فعالیت بیولوژیکی است مانند هنگامی که آب در منابع توزیع باقی می ماند که تولید بو می کند. در جریان تصفیه آب برخی عملیات مانند اضافه کردن کلر فراوان خود می تواند مولد بو باشد که در چنین مواردی با خارج ساختن کلر مازاد، باعث از بین بردن بوی بد آب می شوند.
بهر حال بوی اب آشامیدنی باید تا اندازه ای باشد که از طرف مصرف کنندگان اعتراضی واقع نگردد.
5. مزه
از نظر طعم، آب های آشامیدنی نباید بی مزه باشد. وجود املاح مختلف چون آهن، منگنز، نمک، کربنات و انیدرید کربنیک در آب های مختلف مزه های گوناگونی را به آب می دهند که گاهی مطبوع و زمانی ناخوشایند است.
در بین مزه هائی که از منشأ آلودگی می باشند می توان آن هائی را که در اثر تغییرات مواد آلی گیاهی و حیوانی حاصل شده و در آب های زیر زمینی وجود دارند نام برد. همچنین نفوذ مواد مختلف شیمیایی در زمین و شبکه های لوله کشی در هنگام عملیات لوله گذاری و تعمیرات آن ایجاد مزه های مربوطه را می نماید. گاهی اوقات ضد عفونی آب با کلر نیز می تواند ایجاد ترکیبات کلره و نتیجتا مزه بد آب را بنماید.
آب با درجه سختی خیلی کم، حالت بی مزگی ناخوشایندی را می دهد. شوری آب نشانه وجود نمک خوراکی و تلخی آن دلیل زیادی ترکیبات منیزیم می باشد. آب های قلیائی مزه آب صابون دارند در حالی که آب های اسیدی ترش مزه هستند. وجود زیاد نمک های آهن و آلومینیوم مزه آب را گس می کنند. در حالی که مزه گندیدگی آب بعلت آلودگی های آلی آن است که ممکن است همراه با میکروب های بیماری زا نیز باشد.
سد خاکی - سه شنبه هفدهم اسفند ۱۳۸۹
سد قوسی - سه شنبه هفدهم اسفند ۱۳۸۹
سدها - سه شنبه هفدهم اسفند ۱۳۸۹
ابیاری تحت فشار - سه شنبه هفدهم اسفند ۱۳۸۹
انواع روشهای ابیاری - سه شنبه هفدهم اسفند ۱۳۸۹
تاريخچه آبرساني - سه شنبه هفدهم اسفند ۱۳۸۹
تونل انتقال آب گاوشان - سه شنبه هفدهم اسفند ۱۳۸۹
تغذیه مصنوعی - سه شنبه هفدهم اسفند ۱۳۸۹
تانسيومتر - سه شنبه هفدهم اسفند ۱۳۸۹
آشنایی با سیستم جابجایی خطی - سه شنبه هفدهم اسفند ۱۳۸۹
تحويل حجمي آب و مشكلات فرا روي شركت هاي بهرهبرداري - سه شنبه هفدهم اسفند ۱۳۸۹
سد سازي در ایران - سه شنبه هفدهم اسفند ۱۳۸۹
هیدرولیک - سه شنبه هفدهم اسفند ۱۳۸۹
زرنا در جلوگیری از تبخیر و اتلاف آب زراعي در روستاهای استان یزد - سه شنبه هفدهم اسفند ۱۳۸۹
بهداشت آب - سه شنبه هفدهم اسفند ۱۳۸۹
روشهاي سنتي حفاظت آب و خاك - سه شنبه هفدهم اسفند ۱۳۸۹
قانون حفاظت دريا و رودخانه هاي مرزي از آلودگي با مواد نفتي - سه شنبه هفدهم اسفند ۱۳۸۹
معرفي نرم افزارهاي مجموعه Desktop GIS - سه شنبه هفدهم اسفند ۱۳۸۹
معرفی نرم افزار SEWER - سه شنبه هفدهم اسفند ۱۳۸۹
حذف سولفات از آب - سه شنبه هفدهم اسفند ۱۳۸۹
پمپ ها (Pumps) - سه شنبه هفدهم اسفند ۱۳۸۹
آلودگی های مرز گذر - دوشنبه شانزدهم اسفند ۱۳۸۹
پدیده کاویتاسیون (Cavitation) - دوشنبه شانزدهم اسفند ۱۳۸۹
نانوفیلترها بهتصفیه آب درمناطق حادثهدیده کمک میکنند - دوشنبه شانزدهم اسفند ۱۳۸۹
معرفی برنامه طراحی شبکه های توزیع آب EpaNet 2.00 - دوشنبه شانزدهم اسفند ۱۳۸۹
روان آب - دوشنبه شانزدهم اسفند ۱۳۸۹
پس ماندهاي ناشي از تصفيه آب و روش هاي دفع - دوشنبه شانزدهم اسفند ۱۳۸۹
مختصری در باره چگونگی تصفیه آب و فاضلاب - یکشنبه پانزدهم اسفند ۱۳۸۹
ویژگی لوله های آگفا - یکشنبه پانزدهم اسفند ۱۳۸۹
پروژه تصفیه خانه آب شرب شهرستان تکاب - یکشنبه پانزدهم اسفند ۱۳۸۹
آب به حساب نیامده - یکشنبه پانزدهم اسفند ۱۳۸۹
استفاده از فرایند انعقاد در حذف آرسنیک از آب - یکشنبه پانزدهم اسفند ۱۳۸۹
قطعات مشترک در پمپ ها - یکشنبه پانزدهم اسفند ۱۳۸۹
آب ژاول - شنبه چهاردهم اسفند ۱۳۸۹
باکتریهای آهن(و منگنز) Iron Bacteria - شنبه چهاردهم اسفند ۱۳۸۹
دانلود ضوابط طراحی سیستم های فاضلاب - شنبه چهاردهم اسفند ۱۳۸۹
اتوماسیون در تصفیه خانه های آب - جمعه سیزدهم اسفند ۱۳۸۹
استفاده از فرایند تبادل یون برای حذف آرسنیک - جمعه سیزدهم اسفند ۱۳۸۹
مطالب کلی در مورد تیتراسیون - جمعه سیزدهم اسفند ۱۳۸۹
جلوگیری از تشکیل رسوب در دیگ بخار - پنجشنبه دوازدهم اسفند ۱۳۸۹
ا - پنجشنبه دوازدهم اسفند ۱۳۸۹
دانلود ویژگیهای آب - پنجشنبه دوازدهم اسفند ۱۳۸۹
مدیریت منابع آب در برزیل - پنجشنبه دوازدهم اسفند ۱۳۸۹
آب طلای دیگر - چهارشنبه یازدهم اسفند ۱۳۸۹
استفاده از دی اکسید کلر به عنوان گندزدا - چهارشنبه یازدهم اسفند ۱۳۸۹
کروماتو گرافی تبادل یونی - چهارشنبه یازدهم اسفند ۱۳۸۹
آبیاری مغناطیسی - چهارشنبه یازدهم اسفند ۱۳۸۹
راکتور ناپیوسته متوالی - چهارشنبه یازدهم اسفند ۱۳۸۹
مبانی کلرزنی - چهارشنبه یازدهم اسفند ۱۳۸۹
بهداشت آب در سفر - چهارشنبه یازدهم اسفند