درحال مشاهده: میکروبیولوژی

,.


ادعونیاهدای خون
موسسه محک
اهداء عضو

میکروبیولوژی

۱۳۸۹/۰۶/۱۴
12:0
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 

اسینه توباکتر(Acinetobacter):

این جنس دارای اشکال میله شکل گرم منفی می باشد که بعضی از آنها با خانواده نیسریاسه (Neisseriaceae) قرابت نشان می دهند.این دو گونه از این جنس شناسایی شده اند: اسینه توباکتر کالکواستیکوس (A.Calcoaceticus) و اسینه توباکتر لوفی (A.Lwoffii) . بعضی از میکروارگانیسم ها که قبلاً تحت عنوان آکروموباکتر طبقه بندی می شدند،در حال حاضر در این جنس قرار گرفته اند.آنها شدیداً هوازی می باشند و قادر به احیای نیترات ها نیستند.گرچه به جنس موراکسلا (Moraxella) وابسته اند،اما از نظر اکسیداز منفی با یکدیگر تفاوت دارند.در کشت های تازه،میله ای شکل و در کشت های کهنه،کروی شکل اند.به طور کلی در انواع گوشت،اهمیت دارند ولی مدارک بیانگر این است که مقدار آن در گوشت بسیار کم است و بیشتر در خاک و آب یافت می شوند.

استوباکتر(Acetobacter):

جنس استوباکتر دارای سه گونه می باشد.باکتری گرم منفی میله ای شکل و هوازی است.در صورت متحرک بودن به وسیله فلاژل های پری تریش (Peritrichous) متحرک اند. این باکتری ها الکل را به آب و کربنیک،لاکتات را به کربنات تبدیل و بعضی از اسید های آمینه را تجزیه می کنند.استوباکترها عموماً در مالت تخمیر شده،سرکه و میوه ها و سبزی های ترش یافت می شود.برخی گونه ها مانند استوباکتراستی (A.aceti) اتانول را به اسید استیک،اکسید کرده وکاربرد صنعتی در تولید سرکه دارند،به همین دلیل به استوباکترها،اسید استیک باکتری هم گفته می شوند.این باکتری ها در جوانی گرم منفی و سلول های پیر اکثراً گرم متغییراند.در زیر میکروسکوپ به شکل تک تک،دو تایی و یا به صورت زنجیره دنبال هم مشاهده می شوند.در حین تولید سرکه به هم پیچیده گاه به شکل کوکسی مانند و گاه رشته ای و بلند در می آیند.محیط اسیدی را خوب تحمل می کنند.نسبت به سودوموناس ها تحرک کمتری دارند و پیگمان تولید نمی کنند.کاتالاز مثبت هستند و فعالیت اکسیداتیو شدید دارند.این ارگانیسم ها را به دو گروه استوباکترهای با اکسایش شدید (Over oxydans) که موقتاً ایجاد اسید استیک می نماید و آنرا دوباره تجزیه می کند و استوباکترهای با اکسایش جزئی (sub oxydans) که اسید استیک تولید شده را دیگر تجزیه نمی کند،تقسیم می نمایند.از گروه استوباکترهای با اکسایش شدید می توان استوباکتر پراکسیدانس(A. Peroxydans) ، استوباکتر پاستوریانوم (A. Pasteurianum) و از استوباکترهای با اکسایش جزئی می توان گلوکونوباکتراکسیدانس(Gluconobacter) را نام برد.ما بین این دو گروه باکتریهای استوباکتر کسیلینوم (A. Xylinum) ، استوباکتر استی (A. Aceti) و استوباکتر اسیدوفیلوم (A. Acidophilum) قرار دارند.این باکتری ها در صنایع غذایی جهت تولید اسید استیک و ویتامین ث اهمیت فراوانی دارند. استوباکترها در میوه و سبزی ها و در دانه های غلات تخمیر شده یافت می شوند و در صنایع الکل سازی به عنوان میکروب های مضر تلقی می شوند.استوباکتر کسیلینوم در صنایع سرکه سازی باعث اشکالاتی می شود که گاهی به علت تولید بیش از اندازه ی ماده لزج موجب انسداد مجرای دستگاهها می گردد.

باسیلوس (Bacillus) :

31 گونه از این جنس شناسایی شده است ، این باکتری ها هوازی تا بی هوازی اختیاری هستند ، گرم مثبت و کاتالاز مثبت می باشند . بعضی غیر متحرک و بعضی دارای فلاژل های پریتریش هستند . میله ای شکل و اکثراً به صورت زنجیر به دنبال هم قرار می گیرند . بعضی از گونه ها در مرکز و یا انتهای سلول اسپور تولید می کنند . بعضی در محیط کشت پرگنه های ضخیم و با قطر زیاد در سطح محیط های مایع تولید پوسته می کنند . از تخمیر قند ، اسید و به ندرت گاز تولید می کنند . ولی باکتری های " باسیلوس ماسرانس (B.macerans) " و " باسیلوس پلی میکسا (B.polymexa) " که باعث فساد سبزی و میوه می شوند گاز زیادی تولید می کنند . باسیلوس ها از تجزیه پروتئین ، آمونیاک تولید می کنند و در طبیعت به طور وسیعی منتشرند . اکثراً مزوفیلند اما بعضی از آنها سرما دوست و بعضی گرما دوست هستند . انواع گرما دوست ، در صنعت کنسرو سازی ، به خاطر مقاومت حرارتی بسیار بالای اسپورهای آنها ، اهمیت زیادی دارند . این جنس دارای گونه ی بیماریزای انسانی و حیوانی به نام " باسیلوس آنتراسیس (B.anthracis) که مولد سیاه زخم (شاربن) است و یک گونه مولد مسمومیت غذایی به نام " باسیلوس سرئوس (B.cereus) " می باشد . باسیلوس ها در درجه حرارت های بالا تر از درجه حرارت یخچال باعث فساد بسیاری از مواد غذایی می شوند . از انواع مهم باسیلوس ها می توان گونه های زیر را نام برد :

باسیلوس استئاروترموفیلوس (B.stearo thermophilus) ، باسیلوس سوبتیلیس (B.subtilis) ، باسیلوس کو آگولانس (B.coagulans) ، باسیلوس لیچنیفورمیس (B.leicheniformis) ، باسیلوس سیرکولانس (B.circulans) ، باسیلوس پومیلوس (B.pumilus) ، باسیلوس آنتراسیس و باسیلوس سرئوس .

آلتروموناس (Alteromonas):

این باکتری ها گرم منفی ، میله ای راست یا خمیده و دارای فلاژلی قطبی هستند که با آن حرکت می کنند . شدیداً هوازی بوده و فاقد آرژنین دهیدرولاز می باشند .  دو گونه از آن که قبلاً در جنس سودوموناس طبقه بندی می شدند عبارتند از : " التروموناس پوتریفسینس (A.Puterfaciens) " و " التروموناس نیگریفیسینس (A.nogrifaciens) " . این باکتری ها در ماهی دریایی یافت می شوند و برای رشد نیاز به یون سدیم ( +Na) دارند و قادر به تخمیر نمی باشند .

آلکالیژنز (Alacaligenes):

این جنس دارای نه گونه است و از خوانواده ی آکروموباکتریاسه می باشد . میله ای شکل ، گرم منفی و گاهی گرم مثبت می باشد . این باکتری ها چنانچه از نامشان پیداست در حین رشد و تکثیر موجب تغییر PH محیط به طرف قلیایی شدن می گردد . قادر به تخمیر قندها نیستند ولی در شیر حاوی لیتموس (لیتموس ماده آبی رنگی است که از بعضی گلسنگ ها بدست می آید و در اثر اسید زیاد ، به رنگ قرمز تبدیل می شود و هرگاه قلیا به آن بیفزایند باز به رنگ آبی در می آید Litmus Milk) حالت قلیایی ایجاد می کنند . رنگدانه (pigment) تولید نمی کنند . اما در سطح محیط کشت پرگنه های صافی که به صورت خفیفی ، دودی مایل به زرد قهوه ای رنگ هستند ، ایجاد می نمایند .

از گونه های قابل ذکر آلکالیژنز ویسکولاکتیس (A.Viscolacties) " که باعث بسته شدن شیر می شود " و نیز آلکالیژنزمت آلکالیژنز (A.Metalcaligenes) " که در سطح پنیرهای کاتیج (Cottage) تولید لایه لزج مانندی می کنند را می توان نام برد " . این باکتری ها در طبیعت به طور وسیعی پراکنده اند و در مواد غذایی در حال تجزیه ، در شیر خام ، پنیر ، ماکیان و در دستگاه گوارش دیده می شوند .

آئروموناس(Aeromonas):

این جنس دارای سه گونه است و به خانواده ویبریوناسه تعلق دارد.آئروموناس گرم منفی ، میله ای شکل ، بی هوازی اختیاری ، دارای تک تاژک قطبی برای حرکت و قادر به انجام متابولیزم های تخمیری و تنفسی می باشند . خاصیت پروتئولیتیکی داشته و با تخمیر مواد قندی گاز فراوانی تولید می کنند . در PH=5/5-9 فعالیت دارند . در محیط های آبی یافت می شوند و ساکن امعاء و احشاء ماهی ها می باشند . بعضی از آنها موجب بیماری ماهی و بعضی مانند آئروموناس هیدروفیلا (A. Hydrophila) از طریق مواد غذایی دریایی سبب بیماری انسان می شوند.این باکتری ها در بالا تر از 8 فعالیت خود را آغاز می کنند.


آکروموباکتر (Achromobacter):

این جنس که از خوانواده آکروموباکتریاسه می باشد شامل 15 گونه است . میله ای شکل ، کوتاه ، گرم منفی ، بدون تولید رنگدانه و دارای اندام حرکتی پریتریش در سطوح سلول هستند . در آب و خاک یافت می شوند و غالباً با سودوموناس ها اشتباه می شوند . بعضی از گونه ها قادر به تخمیر گلوکز هستند و بعضی ساکارز را هم تخمیر می کنند . اما گاز تولید نمی کنند . این باکتری ها به طور وسیعی در طبیعت منتشرند . در گوشت فاسد ، ماکیان ، حیوانات دریایی ، تخم مرغ و بعضی از گونه ها در شیر یافت می شوند . آکروموباکترها بیشتر در مواد غذایی نگهداری شده در سردخانه و یخچال حائز اهمیتند .

مطالب تصادفی:

بازدارنده های رسوب در آب شیرین کن ها - سه شنبه بیست و هشتم دی 1389
آب تبلور شده به چه معناست؟ - سه شنبه بیست و هشتم دی 1389
کتب معتبر در زمینه آب و فاضلاب - سه شنبه بیست و هشتم دی 1389
سیستم مکان یابی جهانی Global Positioning SysteM - دوشنبه بیست و هفتم دی 1389
اثر اشعه (U.V) ماورای بنفش بر میکروارگانیزمها - دوشنبه بیست و هفتم دی 1389
گندزدایی آب - دوشنبه بیست و هفتم دی 1389
صفحه گردان EcoSieve - دوشنبه بیست و هفتم دی 1389
دستگاه هيدروکلريناتور - دوشنبه بیست و هفتم دی 1389
اثرات زیست محیطی فاضلابها - دوشنبه بیست و هفتم دی 1389
مشخصات آب جهت مصرف در صنعت و طريقه نرم كردن متداول آب - دوشنبه بیست و هفتم دی 1389
درباره‎ نانو و تصفیه آب - دوشنبه بیست و هفتم دی 1389
معرفی مدل هیدرولوژیکی HEC-HMS - دوشنبه بیست و هفتم دی 1389
نشانه‌های آلودگی آب - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
فيلترهاي EBS - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
مديا و مشخصات آن - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
آب به حساب نیامده از دیدگاه امور مشترکین - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
بررسی پوششهای لوله های بتنی فاضلابی و انتخاب پوشش مناسب - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
دستور العمل استفاده و نگهداری از سیستم های UV - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
مسمومیت غذایی ناشی از باکتری اشریشیاکلی E coli - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
تصفيه خانه فاضلاب - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
کارگاه لوله کشی - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
طرح مقدماتی پروژه شبکه جمع آوری فاضلاب - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
طبقه بندی آلاینده های آب - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
اندازه گیری سدیم به روش فیلم فتو متری - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
اندازه گیری اکسیژن محلول DO - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
اندازه گیری (BOD) - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
تعیین میزان نیتریت درمنابع آب - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
تاثیر سولفات ها و سولفیدهاي هیدروژن در آب آشامیدنی - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
اصول و روش هاي كلرزني آب - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
تجهیزات مبارزه با آلودگی آب - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
تصفیه و ضد عفونی آب - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
جمع آوري ، تبديل و دفع زباله و فاضلاب در کارخانجات مواد غذایی - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
مکانيک خاک - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
مکانيک سيالات - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
زهکشی آبهای سطحی - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
سیل و سیلاب - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
املاح و مواد معدنی موجود در آب آشامیدنی - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
آبهای آلوده و فاضلاب - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
ديناميک سيالات - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
انواع تراس ها در هیدرولوژی - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
TDS و اهمیت آن در دیگ های آب گرم و دیگ های بخار - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
معرفي شاخص هاي بصري در بهره برداري صحيح از سيستم لجن فعال - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
گندزداها - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
حقايقي درباره آب - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
دفع صحيح مدفوع وفاضلاب درمناطق روستايي - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
گندزدايي آب در مناطق روستايي - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
طراحي سپتيك تانك - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
خطرات كار با كلر - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
بهداشت آب - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
سيستم هاي تصفيه آب براي حذف طعم،بو ومواد شيميائي(تصفيه کننده هاي خانگي) - یکشنبه بیست و ششم دی 1389

تصفیه خانه فاضلاب شهر تبریز - یکشنبه دوم خرداد 1389
اندیکاتور بیولوژیکال فور - یکشنبه دوم خرداد 1389
Formaldehyde فرمالدئید - شنبه یکم خرداد 1389
تصفیه خانه آب شرب شهر گرگان - شنبه یکم خرداد 1389
روند تصفیه فاضلاب به روش برکه تثبیت - جمعه سی و یکم اردیبهشت 1389


مرجع تخصصی آب و فاضلاب

برچسب‌ها: میکروبیولوژی

لیست مطالب

سعی بر آن است که مطالب مرجع تخصصی آب و فاضلاب شامل مسایل ، مقالات و اخبار عمران آب و فاضلاب,آب و فاضلاب و به صورت تخصصی فرآیند های تصفیه آب و فاضلاب،مهندسی آب و فاضلاب و صنعت آب و فاضلاب باشد.
دانشنامه آنلاین آب و فاضلاب
رشته های مرتبط:مهندسی عمران آب و فاضلاب،مهندسی تکنولوژی آب و فاضلاب،مهندسی آب و فاضلاب،محیط زیست،مهندسی بهداشت محیط،مهندسی آب،مهندسی شیمی و...


امیرحسین ستوده بیدختی
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به مرجع تخصصی آب و فاضلاب است. |طراحی و توسعه:امیرحسین ستوده بیدختی|