استرپتوکوک های گروه D
حداقل 12 گونه از انتروکوکها وجود دارند. انتروکوکهایی که از مواد غذائی جدا می شوند اغلب از نوع S.fecalis یا S.faecium می باشندکه انتروکوک فکالیس شایعتر است و 85-90 درصد آلودگی های انتروکوکی را به خود اختصاص می دهد.این دونوع انتروکوک شبیه به هم هستند و با آزمایشات فیزیولوژیک قابل تشخیص نیستند.نوع S.faecalis معمولا در مقابل حرارت مقاومتر است و بیشتر منبع انسانی دارد در حالیکه S.faecium بیشتر منبع گیاهی دارد. انتروکوکوس فکالیس و انتروکوکوس فاسیوم در مواد غذائی خام یافت میشود .
انتروکوکها یکی از شایعترین عوامل عفونتهای بیمارستانی و دستگاه ادراری ، صفراوی ، سپتی سمی ، اندوکاردیت ، عفونت زخمها و آبسه های شکمی می باشند .
انتروکوک ها به عنوان یکی از شاخص های عفونت و آلودگی های مدفوعی در مواد غذائی محسوب می شوند . همچنین در محصولات لبنی نیز زنده مانده و ممکن است وسایل و لوازم آشپزخانه و ابزار کار را نیز آلوده نمایند . انتروکوکها توانائی رشد در محدوده وسیعی از دما را دارا هستندوحرارت 60 درجه سانتیگراد را نیم ساعت تحمل می کنند . در حرارت پاستوریزاسیون و حتی حرارت بیشتر زنده می مانند و می توانند در نمک 5/6 درصد و بیشتر مقاومت نمایند . در محیط های قلیائی با 6 /9 PH = رشد و تکثیر می یابند . آنها توانائی رشد در محدوده وسیعی از دما را دارا هستند .
این گروه مقاومترین استروپتوکوکها نسبت به آنتی بیوتیکها می باشند .
استفاده از آب های آلوده جهت آبیاری سبزی ها و میوه ها سبب آلودگی آنها به این میکروارگانیسم می شود.
انتروکوکوس فکالیس ایجاد بیماری ناشی از مواد غذائی میکنند ولی از آنجا که وجود هیچ انتروتوکسینی اثبات نگردیده است خود ارگانیسم به عنوان دلیل آلودگی ذکر شده که این مطلب هنوز به اثبات نرسیده .
انتروکوکوس فکالیس بر 42 خصوصیت سلولی در بافت روده تاثیر می گذارد و می تواند یکی ازعلل بروز سرطان روده در انسان باشد .
این میکروارگانیسم هنگام تخمیر مواد قندی با اکسیداسیون مولکول اکسیژن سبب آسیب ژنتیکی به سلولهای روده میشود که خود پراکسیدتولید شده باعث تحریک گروهی از سلول های سیستم ایمنی به نام ماکروفاژها شده و باعث سرعت بخشیدن به تقسیم سلولی و ایجاد سرطان میشود.
عموما" استفاده از مواد ضد عفونی کننده مثل کلر و همچنین غلظت نسبتا" بالای SO 2 که برای خشک کردن سبزی ها مورد استفاده قرار می گیرد می تواند به کاهش آلاینده ها ی میکروبی انتروکوکی کمک نماید .
گردآورندگان:
دكتر طاهره فرامرزي
خانم مريم ميرزابيگي
خانم منيره ناصح
خانم حميرا رهبرآراسته
مزاياي سيستم بركه هاي تثبيت - سه شنبه پنجم بهمن 1389
بركه هاي تثبيت - سه شنبه پنجم بهمن 1389
ملاحظات كلي در انتخاب فرايند تصفيه - سه شنبه پنجم بهمن 1389
استانداردهاي پساب (2) - سه شنبه پنجم بهمن 1389
استانداردهاي پساب (1) - سه شنبه پنجم بهمن 1389
فرايندهاي قابل كاربرد در تصفيه فاضلاب - سه شنبه پنجم بهمن 1389
تعريف و اهداف تصفيه فاضلاب - سه شنبه پنجم بهمن 1389
ميكروارگانيسم هاي بيماري زاي موجود در فاضلاب و خطرات بهداشتي آنها - سه شنبه پنجم بهمن 1389
مواد آلاينده موجود در فاضلاب - سه شنبه پنجم بهمن 1389
ضد عفوني كننده پرتابل ازن - سه شنبه پنجم بهمن 1389
سپتیک تانک (SEPTIC TANKS) - سه شنبه پنجم بهمن 1389
ضوابط فنی بررسی و تصویب طرحهای اصلاح و بازسازی و افزایش ظرفیت تصفیه خانه های آب - سه شنبه پنجم بهمن 1389
آب دردامداريها - سه شنبه پنجم بهمن 1389
آب مقطر - سه شنبه پنجم بهمن 1389
آیامیدانید آب - سه شنبه پنجم بهمن 1389
نیترات آب - سه شنبه پنجم بهمن 1389
فلزات سنگين - سه شنبه پنجم بهمن 1389
مصرف آب تصفیه شده درمرغداریها - سه شنبه پنجم بهمن 1389
نگاهي به تصفيه خانه فاضلاب شهر بيستون - سه شنبه پنجم بهمن 1389
تصفیه خانه های آب تهران - سه شنبه پنجم بهمن 1389
کاربرد لوله های کراس بجای لوله های فلزی و پلی اتیلن در صنایع آب و فاضلاب - دوشنبه چهارم بهمن 1389
فاضلاب - دوشنبه چهارم بهمن 1389
بررسی مضرات آرسنيك در آب آشامیدنی - دوشنبه چهارم بهمن 1389
پيش تصفيه - دوشنبه چهارم بهمن 1389
شاخص ها و معیارهای ارزیابی تصفیه خانه های آب - دوشنبه چهارم بهمن 1389
آلودگی آبهای زیرزمینی - دوشنبه چهارم بهمن 1389
آب تنها گندزدایی میشود نه تصفیه - یکشنبه سوم بهمن 1389
پمپ شناور - یکشنبه سوم بهمن 1389
تصفیه بیولوژیکی پسآب صنعتی در پتروشیمی آبادان - یکشنبه سوم بهمن 1389
آب ، الفبای محیط زیست - یکشنبه سوم بهمن 1389
انواع روش هاي بيولوژيکي تصفيه فاضلاب هاي صنعتي - یکشنبه سوم بهمن 1389
آلودگی با سرب باعث افزایش رفتارهای خشونت آمیز می گردد. - یکشنبه سوم بهمن 1389
دستورالعمل شست و شو و گندزدایی مخازن آب شرب - یکشنبه سوم بهمن 1389
آب نفت دوم - شنبه دوم بهمن 1389
هتروتروف ها را بهتر بشناسیم - شنبه دوم بهمن 1389
ضرورت بررسی استراتژی های جدید برای گندزدایی - شنبه دوم بهمن 1389
دفعات نمونه برداری به منظور آزمايش باکتريولوژیک - شنبه دوم بهمن 1389
سيستم ازن - شنبه دوم بهمن 1389
کلیات آزمون های کنترل کیفی آب - شنبه دوم بهمن 1389
روش لجن فعال - شنبه دوم بهمن 1389
دستورالعمل مدیریت کلرزنی آب در روستاها - شنبه دوم بهمن 1389
انترباکتریاسیه Enterobacteria ceae - شنبه دوم بهمن 1389
تقسیم بندی سفرههای آب زیرزمینی - شنبه دوم بهمن 1389
محاسبه فواصل بین نقاط در نرم افزار ArcGIS - جمعه یکم بهمن 1389
مهندسی آب به کمک محیط زیست می آید - جمعه یکم بهمن 1389
روش های تصفیه آب دستگاه هاي خانگی - جمعه یکم بهمن 1389
حفظ منابع آب و تصفیه فاضلاب - جمعه یکم بهمن 1389
سختی و سنگینی آب - جمعه یکم بهمن 1389
لزوم استفاده از فیلترهای دوش حمام - جمعه یکم بهمن 1389
معرفی PVC - جمعه یکم بهمن 1389
خطرات كار با كلر - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
بهداشت آب - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
سيستم هاي تصفيه آب براي حذف طعم،بو ومواد شيميائي(تصفيه کننده هاي خانگي) - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
مصرف آب در ارتفاعات - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
بند پوشالي زرينه رود نماد دانايي گذشتگان در زمینه استحصال آب - یکشنبه بیست و ششم دی 1389
پسماند های ناشی از تصفیه آب و روش های دفع آن - یکشنبه بیست و ششم دی 1389