درحال مشاهده: آبهای طبیعی

,.


ادعونیاهدای خون
موسسه محک
اهداء عضو

آبهای طبیعی

۱۳۸۹/۱۱/۲۸
12:0
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 

آبهای طبیعی کم و بیش دارای املاح می باشند . در حقیقت تا حدی به طعم املاح موجود در آب عادت شده است و به همین علت آب خالص برای آشامیدن گوارا شناخته نمی شود و مناسب نیست .

آبهای طبیعی

بطور کلی ناخالصی آبهای طبیعی را به سه گروه میتوان تقسیم کرد :

۱- یونهای محلول(الف - آنیونی  ب- کاتیونی)    ۲- غیر یونها و نا محلولها    ۳- گازها

در جدول زیر به ناخالصی های متداول که در آب یافت میشوند میپردازیم:

یونها و مواد محلول

کاتیونها     /     انیونها

غیر یونها و مواد نامحلول

گازها

کلسیم     /     بیکربنات

کدورت ذرات خاکی و سایر

دی اکسید کربن

منیزیم     /     کربنات

مواد معلق

سولفید

 سدیم     /              

رنگها

هیدروژن

پتاسیم     /     سولفات

مواد آلی

آمونیاک

آهن      /     کلرور

سیلیس و ذرات کلوئیدی

متان

منگنز     /    نیترات

میکروارگانیزمها ،پلانکتونها

اکسیژن

               /     فسفات

جلبکها

کلر

                 /     سیلیس

چربی ، روغن


                      / هیدروکسید



هر یک از املاح و موادی که در آب وجود دارند ،اثر و طعم خاصی به آن می بخشند. برخی از این تاثیرات در آکواریوم داری بیشتر مشهود است که بصورت مجزا به توضیح آنها میپردازیم. 

کدورت:  آبی که دارای ذرات معلق قابل مشاهده بصورت شناور باشد کدر بنظر می رسد . اگر چه این کدورت آب در اثر جلبکهای مرده و زنده وموارد دیگر نیز می تواند به وجود بیاید مقدار کدورت با عبور نور سنجیده می شود، در آکواریوم داری از اهمیت بالای برخوردار است. کمترین میزان کدورت نیز دلخواه نبوده و باید حذف گردد .

رنگ:رنگ بصورت مختلف در آب ایجاد میشود ذرات کلوئیدی موجود در آب میتواند باعث رنگ شود ، گاهی نیز در اثر تجزیه مواد گیاهی و جلبکها نیز رنگ وارد آب می شود .

  اسیدیته آب : درجه اسیدی و یا قلیائی بودن آب را بخاطر آسان و مناسب بودن آن با غلظت یون هیدروژن موجود در آن نشان می دهند. حد PH  بين صفر تا چهارده متغير است كه در آن هفت نقطه خنثي مي باشد . هرچه به صفر نزديك شويم غلظت يون هيدروژن بيشتر و در نتيجه خاصيت اسيدي آب نيز افزوده مي گردد. با افزايش PH خاصيت بازي آب و يا غلظت يون OH-  افزوده مي گردد . در حالت طبيعي PH  آب شيرين بين 7/6 تا 6/8 متغيير بوده و 90درصد ماهيهاي آب شيرين دراين بازه PH قرار دارند  . 

   PH در بسياري از فرايند هاي شيمي

ايي و بيولوژيك آب  نقش بسزايي دارد . اندازه گيري و بطور كامل در مبحثي خاص به آن خواهيم پرداخت . سختي آب:ميزان سختي آب كه از دو جزء سختي موقت و دائم تشكيل شده از اهميت بالاي برخوردار هست سختي موقت يا سختي كربناته در اثر وجود بيكربناتهاي كلسيم و منيزيم بروز مي كند اين املاح در اثر دما و حرارت تجزيه شده و علاوه بر تشكيل رسوب مي شوند . سختي دائم بر اثر وجود سولفت و يا كلورو كاتيونهاي دو ظرفيتي بوجود مي آيد .

 در مورد سختي آب و راههاي كاهش سختي آب تاثيرات سختي بر آبزيان در فرصت مناسب توضيحات كاملي در دسترس علاقمندان قرار ميگيرد .

گاز كربنيك (Co2) :  تمام آبهاي طبيعي داراي مقداري گاز كربنيك مي باشند كه در حالت تعادل ميزان آن دو ميلي گرم درليتر مي باشد . آب چاه ممكن است مقادير بيشتري گاز كربنيك داشته باشد . در چنين آبهاي كمبود اكسيژن ديده مي شود . آلگ ها يا خزه ها باعث كاهش ميزان گاز كربنيك محلول در آب مي شوند ميزان گاز كربنيك در اب با PH  آب  در رابطه هست و با افزايش  ميزان اين گاز PH كاهش ميابد .    

تركيبات نيتروژني: در راه اندازه يك سيستم بسته براي نگهداري از آبزيان تركيبات  نيتروژن از اهميت خواصي برخوردار هستند . شيمي نيتروژن بسيار پيچيده است زيرا حالتهاي مختلفي از تركيبات نيتروژن وجود دارد ،مانند :  N2O5   -   NO3-  -   NO2-  -   N2O3   -   N2O-  -   N2   -   NH4+  -   NH3

حالتهاي اكسيد  اين تركيبات ،اهميت كمتري در پرورش آبزيان دارد در قسمت مربوط به چرخه نيتروژن به مهمترين تركيبات نيتروژني در باب آبزيان به تفضيل خواهيم پرداخت .

در شهر ها معمولا آب لوله كشي  ، سالم و با خصوصيات نسبتا" ثابت در دسترس مردم قرار دارد . آب آشاميدني كه مورد قبول سازمان بهداشت جهاني World Healtte Organistion - W.H.O  مي باشد  داراي خصوصياتي است كه در جدول زير به ان ميپردازيم : 

ماده وخصوصيت

حد مطلوب غلظت

حد مجاز

مقدار كل مواد جامد

500PPM

1500PPM

رنگ

5 واحد

50 واحد

كدورت

5 واحد

25 واحد

مزه

تا حدي كه موجب اعتراض نشود


بو

تا حدي كه موجب اعتراض نشود


آهن (Fe)

0.3ppm

1.0ppm

منگنز(Mn)

0.1ppm

0.5ppm

مس (Cu)

1.0ppm

1.5ppm

روي (Zn)

5.0ppm

15.0ppm

كلسيم(Ca)

75ppm

200ppm

منيزيم(Mg)

50ppm

150ppm

سولفات(So-4)

200ppm

400ppm

كلرايد (-Cl)

200ppm

600ppm

محدودهء PH

8.5_7.0

9.2_6.5

منيزيم+سولفات سديم

500ppm

1000ppm

مواد فنلي

0.001ppm

0.002ppm

الودگي مواد آلي(C.C.E)

0.2ppm

0.5ppm

الكيل بنزن سولفونات

0.5ppm

1.0ppm

البته آبي كه در اكثر نقاط جهان وجود دارد شرايط خاص خود را دارست كه بهتر است هر شخص از كيفيت آب در دسترس اطلاع حاصل كند و سپس اقدام به مصرف نمايد در سالهاي اخير در كشور ما سيستم هاي تصفيه خانگي جايگاه خاص يافته اند كه در صورت نياز امكان استفاده آسان وجود دارد .

مطالب تصادفی:
نانوفناوری و فاضلاب - چهارشنبه چهارم اسفند 1389
رزین‌ مبادله کننده یون چیست؟ - چهارشنبه چهارم اسفند 1389
معایب آب سخت چیست؟ - چهارشنبه چهارم اسفند 1389
نقش آب در بدن - چهارشنبه چهارم اسفند 1389
آلودگی به ژیاردیا (Giardiasis ) - چهارشنبه چهارم اسفند 1389

  مقایسه آب لوله شکی و آب بطری شده و روش های تصفیه خانگی و مشکلات آن ها - دوشنبه شانزدهم خرداد 1390
آشنایی با روز جهانی محیط زیست - یکشنبه پانزدهم خرداد 1390
خوردگی آهن - یکشنبه پانزدهم خرداد 1390
عوامل موثر بر حلالیت اکسیژن در آب - یکشنبه پانزدهم خرداد 1390
فرآيند خوردگي فلزات - یکشنبه پانزدهم خرداد 1390
سيستم مديريت زيست محيطي ISO 14000 - جمعه سیزدهم خرداد 1390
مديرعامل شركت فاضلاب تهران: اجراي شبكه فاضلاب داخل منازل بر عهده مالكان است - پنجشنبه دوازدهم خرداد 1390
تعیین دبی آب - پنجشنبه دوازدهم خرداد 1390
آلودگی ناشی از رستورانهای فاقد سیستم فاضلاب در منابع آب شرب تهران - پنجشنبه دوازدهم خرداد 1390
اثر مواد جامد محلول (TDS) آب بر عملکرد جوجه های گوشتی - پنجشنبه دوازدهم خرداد 1390
فرایندهای غشایی - الکترودیالیز - پنجشنبه دوازدهم خرداد 1390
نيتريت و نيترات در آب آشاميدني و راه های حذف آنها - پنجشنبه دوازدهم خرداد 1390
سختي آب (Hardness Water) - پنجشنبه دوازدهم خرداد 1390
تصفیه پساب های نیروگاهی - سه شنبه دهم خرداد 1390
باسيلوس سوبتيليس - سه شنبه دهم خرداد 1390
تک یاخته ای انتاموبا کولی (Entamoeba coli) - سه شنبه دهم خرداد 1390
شناسايى اشريشيا کلي - سه شنبه دهم خرداد 1390
تشخیص استافیلوکوکوس ها - سه شنبه دهم خرداد 1390
انتروکوک ها(استرپتوكوك فكاليس) - سه شنبه دهم خرداد 1390
تصفیه خانه آب گرمسار - سه شنبه دهم خرداد 1390
كمبود آب بحران ۲۰۲۵ - دوشنبه نهم خرداد 1390
روش اندازه‏ گيري يون فلزات در آب و فاضلاب بوسيله اسپكتر فتومتر جذب اتمي - دوشنبه نهم خرداد 1390
چالش های آینده تصفیه خانه های آب شهری - یکشنبه هشتم خرداد 1390
تصفیهٔ آب با استفاده از امواج مافوق صوت - یکشنبه هشتم خرداد 1390
تهران و مشکل فاضلاب - یکشنبه هشتم خرداد 1390
بیماریهای منتشره توسط آب استخر - یکشنبه هشتم خرداد 1390
آلومینیوم در آب - یکشنبه هشتم خرداد 1390
علل خوردگی در سیکل آب و بخار - یکشنبه هشتم خرداد 1390
اصطلاحات بتني - پنجشنبه پنجم خرداد 1390
میکروبیولوژی جریانات گرمایی - پنجشنبه پنجم خرداد 1390
تعریف و كاربردهای صنعتی بیوسورفاكتانت‌ها (فعال‌كننده‌ های سطحی زیستی) - پنجشنبه پنجم خرداد 1390
ترانسدیوسر - پنجشنبه پنجم خرداد 1390
بررسي آلودگي آب - سه شنبه سوم خرداد 1390
استفاده مجدد از آبهاي زائد و فاضلاب ها - سه شنبه سوم خرداد 1390
منشاء و ترکیب شیمیایی پساب - سه شنبه سوم خرداد 1390
تصفیه آب آشامیدنی آلوده به آرسنیک با نانوذرات آهن - دوشنبه دوم خرداد 1390
کولیس و روش کار با آن - یکشنبه یکم خرداد 1390
استفاده از فناورى نانو برای بهبود عملکرد ترميم بتن - یکشنبه یکم خرداد 1390
روان آب - یکشنبه یکم خرداد 1390
انواع چاه های آب - یکشنبه یکم خرداد 1390
درمورد حفاری و روشهای آن - یکشنبه یکم خرداد 1390
بررسی علل گرفتگی بیولوژیکی در سیستم اسمز معکوس - جمعه سی ام اردیبهشت 1390
روش تصفيه آب توازن كشتي ها به وسيله تزريق گاز اوزون - جمعه سی ام اردیبهشت 1390
تاریخچه تحقیق در رابطه اسمز معکوس - جمعه سی ام اردیبهشت 1390
فلومتر ها - جمعه سی ام اردیبهشت 1390
انواع تیر ها - جمعه سی ام اردیبهشت 1390
رسوبگذاري مخازن سدها - جمعه سی ام اردیبهشت 1390
راه اندازي پمپ ( Commissioning ) - جمعه سی ام اردیبهشت 1390
فولاد - پنجشنبه بیست و نهم اردیبهشت 1390
میکروارگانیسم ها و کاربردشان - پنجشنبه بیست و نهم اردیبهشت 1390

مرجع تخصصی آب و فاضلاب

برچسب‌ها: آبهای طبیعی

لیست مطالب

سعی بر آن است که مطالب مرجع تخصصی آب و فاضلاب شامل مسایل ، مقالات و اخبار عمران آب و فاضلاب,آب و فاضلاب و به صورت تخصصی فرآیند های تصفیه آب و فاضلاب،مهندسی آب و فاضلاب و صنعت آب و فاضلاب باشد.
دانشنامه آنلاین آب و فاضلاب
رشته های مرتبط:مهندسی عمران آب و فاضلاب،مهندسی تکنولوژی آب و فاضلاب،مهندسی آب و فاضلاب،محیط زیست،مهندسی بهداشت محیط،مهندسی آب،مهندسی شیمی و...


امیرحسین ستوده بیدختی
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به مرجع تخصصی آب و فاضلاب است. |طراحی و توسعه:امیرحسین ستوده بیدختی|