درحال مشاهده: مهندسي آب بطري شده

,.


ادعونیاهدای خون
موسسه محک
اهداء عضو

مهندسي آب بطري شده

۱۳۸۹/۰۵/۱۱
0:0
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
آب بطري يك اصطلاح عمومي براي آب هاي تهيه شده در ظروف خاص جهت مصارف آشاميدني وآشپزخانه است .امروزه مصرف آب بطري به دلايل آلودگي منابع آبي در سطح جهان رو به گسترش است. ميانگين مصرف سرانه آب بطري در كشورهاي اروپايي حدود 50ليتر است خصوصيات آب بطري متفاوت از آب معدني مي باشد . از نظر كيفيت املاح آب بطري عمدتا شبيه آب آشاميدني است . در حالي كه آب هاي معدني عموما ويژگي هاي اختصاصي محل برداشت آب را دارند . بنا براين در اغلب كشور هاي جهان مقررات آب هاي معدني وبطري متفاوت مي باشد .در صورتي كه در كشور ما درحال حاضر هيچ فرقي بين آب بطري وآب معدني قائل نمي شود واين به نظر مي رسد كم كاري از ما بهداشت محيطي ها وخصوصا آنهايي كه در مراكز بهداشتي سراسر كشور مشغول خدمت به جامعه مي باشند . آب هاي با مواد معدني بالا براي معالجه در بي نظمي هاي ادراري وكمك به شكسته شدن سنگ هاي كليه مشهور هستند. آب هاي با غلظت بالاي بي كربنات براي هضم بهتر غذا موثرند . از پاره اي از آب هاي معدني در مداواي امراض پوستي وبرونشيت استفاده مي شود.

 

اهميت املاح درآب بطري

 

كلسيم:

 دردامنه متفاوتي از غلظت درآب هاي بطري ديده مي شود كه بيشتر ناشي از وظعيت زمين شناسي محل تامين آب است. سطح بالاي كلسيم باعث طعم بهتر وكاهنده امراض قلبي است.معمولا به صورت كربنات ،بيكربنات وسولفات ظاهر مي شود.

منيزيم :

عموما همراه كلسيم درآب ها يافت مي شود .منيزيم همراه سولفات تاثير ملين دارد بنا براين غلظت بالاي آن براي كودكان چندان مناسب نيست.

 

پتاسيم :

 افزايش پتاسيم در آب مي تواند منجر به پاره اي مشكلات در كليه گردد. لذا از مصرف طولاني مدت با غلظت بيش از 10ميلي گرم درليتر بايد خودداري شود.

 

سديم :

 اگرچه يك عنصر ضر.ري وكليدي براي انسان است اما براي يزرگسالان با مشكلات قلبي وهمچنين دركودكان به واسطه حساسيت كليه ها ممكن است منجر به صدماتي شود. غلظت مناسب سديم در آب بطري كمتر از 150ميلي گرم درليتر است.

 

سولفات :

وجود سولفات در آب همراه منيزيم وسديم ممكن است منجر به اسهال به ويژه در كودكان شود. بنابراين مصرف آب هاي معدني با غلظت بالاي سولفات براي كودكان مناسب نيست . اگر چه براي بزرگسالان مشكلات جدي وجود ندارد. غلظت مناسب براي كودكان 10ميلي گرم درليتر وبراي بزرگسالان حدود 3ميلي گرم درليتر درطولاني مدت پيشنهاد مي شود.

 

نيترات ونيتريت  :

 

از آنيون هاي بسيار مهم وحساس در آب بطري مي باشد.زيرا نيترات از طريق تبديل به نيتريت مي تواند سبب بروز مسموميت در كودكان گردد. در روده كودكان باكتري هاي تبديل كننده نيترات به نيتريت بيشتر از بزرگسالان است.نيتريت حاصل از احياي نيترات توسط باكتري ها،در دستگاه گوارش با آمينهاي نوع دوم وسوم تركيب شده وتشكيل نيتروز آمين مي دهد كه به شدت سزطانزا مي باشد.

نيترات برحسب ازت نبايد بيشتر از 10ميلي گرم در ليتر باشد.

 

كلريد:

 

درغلظت هاي متداول درآب بطري خطري ندارد اگرچه افزايش آن براي تهيه چاي وقهوه مناسب نيست . حد زيان آوركلريد درآب درغلظت هاي بالاتر از 1500ميلي گرم در ليتر ظاهر مي شود. غلظت كلريد دراغلب آب هاكمتر از50 ميلي گرم در ليتر است.

 

مواد جامد محلول : TDS   

مواد حاصل از تجزيه گياهان ،مواد شيميايي آلي وگازهاي آلي اجزاي محلول در آب را تشكيل مي دهند. بسياري از مواد حل شده در آب نامطلوب هستند ،مواد معدني ،گازها وموادآلي حل شده درآب ممكن است از لحاظ زيبايي موجب بروز رنگ ،طعم وبوي نامطبوع شوند. برخي از تركيبات شيميايي ممكن است سمي باشندوبرخي از اجزاي آلي محلول به اثبات رسيده است كه سرطانزا هستند. گاهي ممكن است دو يا بيش از دو ماده محلول (به خصوص مواد آلي )با هم تركيب شده ووتشكيل تركيبي را دهند كه خواص آن خطرناكتر از هر يك از مواد اوليه به تنهايي باشد.البته بايد توجه داشت كه تمام مواد محلول در آب نامطلوب نيستند .به عنوان مثال آب تقطير شده كه اساسا خالص باشد بي مزه است.

مواد جامد درآب سبب تغيير طعم مي گردند. آب هاي بيش از 500ميلي گرم درليترمواد جامد محلول داراي طعم ضعيف ودر محدوده 1000 ميلي گرم درليتربا طعم قوي همراهند .درغلظت بيش از1500آب طعم ومزه  شورپيدا مي كند . حد مجاز موادمحلول 1500ميلي گرم درليتر تعيين شده است.

مطالب تصادفی:

مبانی کار تصفیه‌خانه‌های آب - جمعه یکم بهمن 1389
تصفیه خانه های فاضلاب - جمعه یکم بهمن 1389
تجارب آماده سازی اطلاعات درشبكه آبیاری تحت فشار گردیان - جمعه یکم بهمن 1389
آلودگی های استخر شنا و روشهای رفع آن - پنجشنبه سی ام دی 1389
پمپهاي مخصوص آب شور - پنجشنبه سی ام دی 1389
روش هاي تلفيقي فاضلاب هاي صنعتي - پنجشنبه سی ام دی 1389
طراحی سه بعدی 3D Max - پنجشنبه سی ام دی 1389
بررسی مطالعاتی روشهای خالص سازی آب با به کارگیری فناوری نانو - پنجشنبه سی ام دی 1389
تغییر سیستم مختصات یک فایل وکتوری GIS - پنجشنبه سی ام دی 1389
نحوه رفع سختی آب - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389
فاضلاب ،عامل رشد کشند قرمز - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389
تصفیه فاضلاب صنعتی- روغنی - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389
بهداشت آب در بروز بلایا - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389
تصفيه خانه فاضلاب شهر كرمانشاه (مدول1)در يك نگاه - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389
نگاهی به تصفیه خانه فاضلاب شهر بیستون - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389
معرفی تصفیه خانه فاضلاب شهر اسلام آباد غرب - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389
فناوری های نوین درموردتصفیه آب وفاضلاب - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389
ﻓﺮآﻳﻨﺪﻫﺎي اﻧﻌﻘﺎد و ﻟﺨﺘﻪ ﺑﻨﺪي - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389
تاثیر گرم شدن کره زمین بر اکوسیستم آب‌ها - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389
اندازه گیری تری‌ نیتروتولوئنِ(TNT)در آب - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389
استفاده مجدد از پساب بهترین روش کاهش مصرف آب در ایران است - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389
بررسی اهمیت آب آشامیدنی به عنوان یک شاخص سلامتی درجمهوری اسلامی ایران - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389
سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389
جلوگیری کننده از تشکیل رسوب در دستگاه های اسمز معکوس - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389
تاثیرات کلر - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389
عوامل آلوده کننده آب - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389
اسمز معکوس [reverse Osmosis (RO)] - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389
تصفيه فاضلاب هاي شهري،تجاري EcoMem - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389
دستگاه بلوئر سايد چنل - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389
خوردگي فلزات - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389
آموزش Autocad - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389
مشکلات سدیم در صنعت - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389
دانشگاه صنعت آب و برق ( شهید عباسپور ) - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389
تیتراسیون - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389
مولاريته - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389
باران اسیدی - سه شنبه بیست و هشتم دی 1389
پيشگيري از خوردگي حاصله از آب مصرفي بويلرها (BFW) - سه شنبه بیست و هشتم دی 1389
چند مقاله در ضمینه آب و فاضلاب - سه شنبه بیست و هشتم دی 1389
هندبوک CRC جداسازی های غشایی_Handbook of Membrane Separations - سه شنبه بیست و هشتم دی 1389
بهینه سازی انعقاد جلبک ها به روش SCD - سه شنبه بیست و هشتم دی 1389
تصفيه آب با استفاده از نانولوله‌ها - سه شنبه بیست و هشتم دی 1389
شناخت آبهای صنعتی و روشهای تصفیه - سه شنبه بیست و هشتم دی 1389
آبِ ‌شیرین‌ با فناوری نانو - سه شنبه بیست و هشتم دی 1389
کتاب هایی در رابطه با آب و فاضلاب - سه شنبه بیست و هشتم دی 1389
پیش نویس سند ملی کیفیت آب آماده شد - سه شنبه بیست و هشتم دی 1389
EcoCell تصفيه كننده شناور سازي هواي محلول - سه شنبه بیست و هشتم دی 1389
کاربرد رنگ ها در ایمنی - سه شنبه بیست و هشتم دی 1389
بلوئر تری لوپ - سه شنبه بیست و هشتم دی 1389
آسیب شناسی کیفی منابع تامین آب آشامیدنی شهر آرادان(شهرستان گرمسار) - سه شنبه بیست و هشتم دی 1389
لوله های آب و فاضلاب - سه شنبه بیست و هشتم دی 1389

فرایند نرم سازی به شیوه ته نشینی - جمعه دوازدهم شهریور 1389
تصفیه آبهای سطحی - پنجشنبه یازدهم شهریور 1389
آب بند چیست و مناسب ترین نوع آن کدام است؟ - پنجشنبه یازدهم شهریور 1389
لوله GRP - چهارشنبه دهم شهریور 1389
بكارگيري تكنولوژي اشعه UV در استراتژي هاي گندزدايي آب شهري - چهارشنبه دهم شهریور 1389


مرجع تخصصی آب و فاضلاب

برچسب‌ها: آب , آب بطری شده

لیست مطالب

سعی بر آن است که مطالب مرجع تخصصی آب و فاضلاب شامل مسایل ، مقالات و اخبار عمران آب و فاضلاب,آب و فاضلاب و به صورت تخصصی فرآیند های تصفیه آب و فاضلاب،مهندسی آب و فاضلاب و صنعت آب و فاضلاب باشد.
دانشنامه آنلاین آب و فاضلاب
رشته های مرتبط:مهندسی عمران آب و فاضلاب،مهندسی تکنولوژی آب و فاضلاب،مهندسی آب و فاضلاب،محیط زیست،مهندسی بهداشت محیط،مهندسی آب،مهندسی شیمی و...


امیرحسین ستوده بیدختی
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به مرجع تخصصی آب و فاضلاب است. |طراحی و توسعه:امیرحسین ستوده بیدختی|