درحال مشاهده: سامانه آب شیرین کن شهر قرچک

,.


ادعونیاهدای خون
موسسه محک
اهداء عضو

سامانه آب شیرین کن شهر قرچک

۱۳۹۰/۰۲/۰۶
0:16
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
سامانه آب شیرین کن شهر قرچک

برای تصفیه آب مراحلی باید انجام شود که مرحله ی اول آن را توضیح می دهیم:

استسهال:یا همان تأمین آب است که به طور طبیعی آن ، از مخازن زیر زمینی و سفره های آب زیر زمینی با عمق حدود 200 متر توسط لوله هایی با قطر 6 اینچ که لوله ی جدار آن 4 اینچ می باشد و شیار هایی در لوله ی جدار وجود دارد انجام می گیرد.  بهتر است این لوله از جنس فلز گالوانیزه باشد ، چون این فلز در برابر ویژگی های مختلف آب مثل اسیدی یا بازی بودن آن که باعث خوردگی فلز می شود ، مقاوم است. در این سامانه از فلز آهن استفاده می کنند و برای این که مقاومت کافی را ندارد باید در مدت زمان کوتاهی نسبت به فلز گالوانیزه آن را عوض کنند.

آب توسط پمپ هایی به بالا کشیده می شود که مقداری هوا نیز دارد و بوسیله ی شیر هوا ، هوا را از آب می گیرند و آب بدون هوا را وارد مخزن می کند.

 به دلیل مختلف بودن خاک در مناطق مختلف مزه و ویژگی های آب فرق دارند. آب قرچک شور است و برای از بین بردن شوری آب باید هزینه ی زیادی را صرف کنند.

برای تأمین آب قرچک سه مخزن زمینی وجود دارد که عبارت اند از:1- مخزن 6000 متر مکعبی مرکزی قرچک 2- مخزن 4000 متر مکعبی زیبا شهر 3- مخزن 20000 متر مکعبی شهر قرچک

مخزن 20000 متر مکعبی شهر قرچک مخزنی بتونی است که به دو قسمت (کمپارتمان) مساوی تقسیم می شود که ممکن است در طول روز یکبار خالی شود و دوباره توسط سفره های آب زیر زمینی پر می شود و از مخزن 6000 متر مکعبی به عنوان ذخیره استفاده می کنند.

آب این مخازن را از چاه هایی که در این شهر موجود است تأمین می کنند که بیشتر در اطراف این سامانه وجود دارد.

فشار آب مورد نیاز: فشار داخل شبکه آب حدود 2 اتمسفر است که این فشار از طریق:1- منبع هوا 2- بوسیله ی پمپاژ مستقیم آب به شبکه ی آب رسانی تأمین می شود.

برای ورود آب به مخزن باید فشار آب کنترل شود که توسط شیر های فشار شکن ، فشار ورودی و خروجی آب به شبکه ی آب رسانی را کنترل می کنند که اگر فشار ورودی زیاد باشد شیر بسته می شود تا فشار متعادل شود و اگر در خروج کم باشد فشار را بالا می برد و آب را با فشار مناسب حرکت می دهد. منبع هوا فشار 2 اتمسفر را ایجاد می کند که ارتفاع آب با این فشار 20 متر است و اگر فشار کم شود ارتفاع آب هم کم می شود. ورودی آب را می توان با فشار 10 اتمسفر وارد کرد و خروجی آن را بوسیله ی پیلوت به مقداری که لازم است تعیین می کنند ، چون اگر فشار زیاد باشد باعث ترکیدگی لوله می شود پس فشار را طوری بوسیله ی پیلوت تنظیم می کنند که به لوله ها آسیبی نرسد.

سیستم آب شیرین کن تصفیه خانه ی آب قرچک به روش اسمزی است. روش اسمزی را با انجام یک آزمایش توضیح می دهیم:

اگر بین دو ظرف یکسان که در یکی 1 لیتر آب و در دیگری 5/0 آب در وجود دارد کاغذ بگذاریم به دلیل ارتفاع بیشتر آبی که 1 لیتر است آب می خواهد به سمت آب 5/0 لیتری حرکت کند اما به دلیل وجود کاغذ تنها مواد ریز که از کاغذ می توانند عبور کنند حرکت می کنند که به این عبور مواد ریز روش اسمزی می گویند و برعکس انجام این کار یعنی عبور مواد ریز از فشار کم به فشار زیاد را اسمزی معکوس (R.O) می گویند.

پمپ های آب این سامانه 5 طبقه ، با فشار 5/1 اتمسفر هستند. هنگامی که آب از چاه بالا کشیده می شود دارای ذراتی است که باید توسط تصفیه آب از بین بروند ، برای این منظور از فیلتر ها استفاده می کنند که آب عبوری از آن ها را آب فیلتر شده می گویند.

pH آب: برای این که ویژگی آب را طوری کنیم تا قابل شرب باشد بین مخزن هوا و مخزن های پیش ارسال(Transfer) مخازنی از مواد شیمیایی قرار می دهند تا میزان اسیدی و بازی بودن آب را متعادل کنند که اگر آب اسیدی باشد مواد شیمیایی باز و اگر آب بازی باشد مواد شیمیایی اسید باید باشند تا pH آب را در 7 متعادل کنند. برای کنترل pH آب از مواد اسیدی مثل سرکه و آب لیمو و از مواد بازی مثل جوش شیرین استفاده می کنند.

تعدادی نکته در مورد قابل شرب کردن آب:

داخل آب مقداری مواد وجود دارد که در آب رسوب می کنند و برای از بین بردن این مواد مقداری حلال به آب اضافه می کنند تا دیگر این مواد رسوب نکنند.

کاغذ های بین مخزن ها کاغذ های پلیمری هستند که قسمت ورودی و خروجی دارند و به خاطر این که جای زیادی نگیرند آن ها را به صورت لوله درست می کنند و هنگامی که آب از آن ها عبور می کند به صورت تصفیه خارج می شود ؛ این فیلترها را باید  هر چند وقت یکبار تمیز کنند زیرا در اثر عبور آب جرم می گیرند.

باید به آب کلر بزنند که کلر دهی بین 1/0 تا 8/0 ppm می باشد. اپراتور های کلر دهی باید از ماسک وکپسول هوا استفاده کنند زیرا اگر کلر وارد ریه آن ها شود به دلیل رطوبت داخل ریه کلر به گاز کلر تبدیل می شود که گاز خطرناکی است.

ممبران یا فیلتر بین مخزن ها هدایت پذیری آب را برای رسیدن به خانه ها برابر 50 می کند. برای اندازه گیری EC (هدایت پذیری) آب از EC متر (برای هدایت الکتریکی آب) استفاده می کنند.

رسانایی آب بین 60 تا 1000 است که برای آشامیدن باید متعادل باشد.

آزمایشگاه

سختی آب: مقدار سختی آب را باید در آزمایشگاه اندازه گیری کنند. سختی آب بستگی به خاک منطقه دارد ، چون در هر نوع خاک مواد مختلفی وجود دارد و هنگامی که آب از آن مناطق عبور می کند آن مواد را در خود حل می کند و دارای ویژگی ها آن مواد می شود. در این سامانه سختی آب را بوسیله ی ممبران یا همان فیلتر ها اندازه گیری می کنند ؛ آبی که نمک بیشتری در آن حل شده باشد EC بالا دارد که به معنای سختی زیاد است. EC آب آشامیدنی بین 300 تا 700 است.

تعیین pH آب: برای تعیین pH آب از شناساگر خاصی به نام «برومو کرزول گرین» استفاده می کنند که این شناساگر در محیط بازی و خنثی یا عادی آبی رنگ و در محیط اسیدی سبز رنگ است. اسیدی بودن آب خوب نیست زیرا می تواند مقداری از فلزات را در خود حل کند که هم برای بدن انسان مضر است وهم اگر این آب وارد گیاه شود در رشد آن تأثیر می گذارد و گیاه را مسموم می کند. همچنین بازی بودن آن باعث کند شدن رشد گیاه می شود.

خاک این منطقه رسی است درنتیجه رسوب می کند و به سختی پاک می شود.

اندازه گیری کلر و سختی آب: برای اندازع گیری مقدار کلر آب از روش تیتراسیون (حجم سنجی) استفاده می کنند که با ماده ای به نام «کرومات پتاسیم» که زرد رنگ است و با تغییر رنگ آن مقدار کلر و سختی آب را اندازه می گیرند. نقطه ی پایانی تیتراسیون زمانی است که رنگ محصول کاملاً تغییر کند. سختی آب به این دو یون بستگی دارد که اول به Ca2+  و بعد به Mg2+  بستگی دارد. برای اندازه گیری سختی آب دو مقیاس وجود دارد: 1- ppm=mg.l  2- میکروزیمنس

برای جلو گیری از رشد جلبک ها در آب از کات کبود یا مس (II) سولفات آبدار (CuSO4.5H2O) استفاده می کنند.

برای ته نشین کردن کلویید ها از فیلتر های خاصی استفاده می کنند و بعد از آن ، آب وارد ممبران می شود که اکثراً از روش های فیزیکی استفاده می کنند.

سنگینی آب: برای کم کردن سنگینی آب از روش های نشت اتمی و جذب اتمی و روش تیتراسیون استفاده می کنند. در این منطقه آب سنگینی زیادی ندارد.

خوردگی فلزات - دوشنبه سیزدهم تیر 1390
اهميت آب - دوشنبه سیزدهم تیر 1390
كيفيت آب (Water Quality) - دوشنبه سیزدهم تیر 1390
لوله كشي سيستم فاضلاب و تصفيه استخر - دوشنبه سیزدهم تیر 1390
تاثير آبهاي زير زميني بر توسعه منابع طبيعي - دوشنبه سیزدهم تیر 1390
اهميت آب در روند توسعه کشورها - دوشنبه سیزدهم تیر 1390
چالش هاي فراروي مديريت آب ايران در توسعه پايدار - دوشنبه سیزدهم تیر 1390
اهمیت مدیریت لجن در تصفیه خانه های آب - دوشنبه سیزدهم تیر 1390
ارزیابی پمپ های گریز از مرکز و عوامل ایجاد کاویتاسیون - شنبه یازدهم تیر 1390
سيستم دفع فاضلاب ساختمان ها - شنبه یازدهم تیر 1390
انواع کاویتاسیون در پمپ ها - شنبه یازدهم تیر 1390
آلودگی های زیست محیطی شهر مشهد و راهکار های کاهش آن - شنبه یازدهم تیر 1390
فيزيولوژي جذب آب در گياهان - جمعه دهم تیر 1390
بررسي شوري خاک در سيستم هاي مختلف آبياري - جمعه دهم تیر 1390
تاثير آبياري بر رشد گياهان گلخانه اي - جمعه دهم تیر 1390
اندازه گیری جامدات در آب و فاضلاب - جمعه دهم تیر 1390
روش اندازه گیری سیانید (تیتراسیون) - جمعه دهم تیر 1390
اندازه گیری سولفات به روش توربیدیمتری - جمعه دهم تیر 1390
اندازه گیری فسفات به روش کلرید استانوز - جمعه دهم تیر 1390
اندازه گیری فنل به روش فوتومتریک (اسپکتروفتومتر) - جمعه دهم تیر 1390
اندازه گیری نیتریت به روش رنگ سنجی - جمعه دهم تیر 1390
اندازه گیری نیترات به روش اسپکتروفتومتر - جمعه دهم تیر 1390
اندازه گیری آمونیاک به روش نسلر - جمعه دهم تیر 1390
کيفيت خاک مراتع - فرسايش آبي - جمعه دهم تیر 1390
سیستم لوله های فاضلابی - پنجشنبه نهم تیر 1390
سیستم های مخازن نگهدارنده - پنجشنبه نهم تیر 1390
سیستم های زهکشی - پنجشنبه نهم تیر 1390
فاجعه جهانی به نام آب - پنجشنبه نهم تیر 1390
شور شدن خاک در اثر آبیاری - پنجشنبه نهم تیر 1390
سیستم آبیاری تراوا - پنجشنبه نهم تیر 1390
اثرات تنش آب بر رشد گیاه - پنجشنبه نهم تیر 1390
زهکشی چیست؟ - پنجشنبه نهم تیر 1390
بیلان منابع آب در ایران - پنجشنبه نهم تیر 1390
پليمرهاي منعقد كننده آلي ( پلي الكتروليت هاي منعقد كننده ) - پنجشنبه نهم تیر 1390
آب بازیافتی دستگاه های حفاری و خواص آن - پنجشنبه نهم تیر 1390
نمایشگاه بین المللی محیط زیست - چهارشنبه هشتم تیر 1390
نقشه های توپوگرافی - سه شنبه هفتم تیر 1390
نیتریت و نیترات در آب آشامیدنی و عوارض آنها - سه شنبه هفتم تیر 1390
انواع مته های حفاری - دوشنبه ششم تیر 1390
موارد مختلف در انتخاب پمپ ها - دوشنبه ششم تیر 1390
خواص عمومی آب دریا - دوشنبه ششم تیر 1390
عوامل ‌مؤثر در بروز و يا تشديد سيلاب‌ - دوشنبه ششم تیر 1390
جمع آوری آب - دوشنبه ششم تیر 1390
آلايندگي پساب شهري در خاك هاي كشاورزي - دوشنبه ششم تیر 1390
خلاصه اي از آب اصطلاحات و روابط آن - شنبه چهارم تیر 1390
آبفشان (Geyser) - شنبه چهارم تیر 1390
زهكش لوله اي - شنبه چهارم تیر 1390
آبياري سطحي و زیرزمینی - شنبه چهارم تیر 1390
معرفی انواع سریزها - شنبه چهارم تیر 1390
زهکشی عمودی (چاه زهکش) - شنبه چهارم تیر 1390

مضرات کلر اضافی موجود در آب - پنجشنبه یکم اردیبهشت 1390
مشخصات فاضلاب - پنجشنبه یکم اردیبهشت 1390
باکتریولوژی زباله - پنجشنبه یکم اردیبهشت 1390
اهمیت و کاربرد جلبک ها در زندگی بشر - پنجشنبه یکم اردیبهشت 1390
كم آبي يا خشکسالي - پنجشنبه یکم اردیبهشت 1390
وضعیت آبی ایران - پنجشنبه یکم اردیبهشت 1390
EC متر - پنجشنبه یکم اردیبهشت 1390
آب شناسی (hydrology) و کاربرد های آن - پنجشنبه یکم اردیبهشت 1390
فرایند های غشایی - چهارشنبه سی و یکم فروردین 1390
راه هاي جلوگيري از اثرات مخرب آب ناخالص موجود در امولسيون روغن حل شونده - چهارشنبه سی و یکم فروردین 1390
انواع خوردگی - سه شنبه سی ام فروردین 1390
اسمز معکوس چیست ؟ - سه شنبه سی ام فروردین 1390
آشنايی با نرم افزار SewerCAD - سه شنبه سی ام فروردین 1390


مرجع تخصصی آب و فاضلاب

لیست مطالب

سعی بر آن است که مطالب مرجع تخصصی آب و فاضلاب شامل مسایل ، مقالات و اخبار عمران آب و فاضلاب,آب و فاضلاب و به صورت تخصصی فرآیند های تصفیه آب و فاضلاب،مهندسی آب و فاضلاب و صنعت آب و فاضلاب باشد.
دانشنامه آنلاین آب و فاضلاب
رشته های مرتبط:مهندسی عمران آب و فاضلاب،مهندسی تکنولوژی آب و فاضلاب،مهندسی آب و فاضلاب،محیط زیست،مهندسی بهداشت محیط،مهندسی آب،مهندسی شیمی و...


امیرحسین ستوده بیدختی
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به مرجع تخصصی آب و فاضلاب است. |طراحی و توسعه:امیرحسین ستوده بیدختی|