حداکثر مجاز مواد موجود در آب آشامیدنی
مشخصات فیزیکی آب آشامیدنی»
ردیف | ویژگی | حد مطلوب | حد مجاز | واحد | توضیحات |
1 | کدورت | کمتر یا مساوی 1 | حداکثر 5 | N.T.U | Nephelometric Turbidity Unit |
2 | رنگ | کمتر یا مساوی 1 | حداکثر 20 | T.C.U | True Color Unit |
3 | بو | صفر | حداکثر 2 واحد در 12oc حداکثر 3 واحد در 25oc | TON | Threshold Odour Nember |
4 | PH | 7- 8.5 | 6.5 - 9 |
|
|
5 | طعم | - | باید مقبولیت عمومی داشته و مورد اعتراض واقع نشود |
|
«حداکثر مجاز مواد شیمیایی کانی موجود در آب آشامیدنی»
ردیف | نوع ترکیب | حداکثر مجاز بر حسب میلی گرم در لیتر | توضیحات |
1 | کل مواد جامد محلول T.D.S | 1500 | در شرایط ویژه تا 200 میلی گرم در لیتر قابل قبول است |
2 | سختی کل بر حسب CaCO3 | 500 |
|
3 | کلرور بر حسب Cl | 400 |
|
4 | سولفات بر حسب SO4 | 400 | در شرایطی که میزان Mg از 30 میلی گرم در لیتر تجاوز کند میزان سولفات نباید بیش از 250 میلی گرم در لیتر باشد |
5 | نیترات بر حسب NO3 | 50 |
|
6 | نیتریت بر حسب NO2 | 3 | |
7 | آمونیاک بر حسب NH3 | 1.5 |
|
8 | فلوراید بر حسب F | 0.7-1.2 | حد متوسط مقدار فلوئور |
9 | کلسیم بر حسب Ca | 250 |
|
10 | منیزیم بر حسب Mg | 50 |
|
11 | سدیم بر حسب Na | 200 | در شرایط ویژه تا 250 میلی گرم در لیتر مجاز می باشد |
12 | هیدروژن سولفوره H2S | 0.05 |
|
13 | آهن بر حسب Fe | 0.3 |
|
14 | منگنز بر حسب Mn | 0.5 |
|
15 | آلومینیوم بر حسب Al | 0.2 |
|
16 | روی بر حسب Zn | 3 |
|
17 | مس بر حسب Cu | 1 |
|
منبع: موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران - استاندارد 1053 - ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی آب آشامیدنی
« جدول حداکثر مقادیر مجاز مواد شیمیایی معدنی سمی»
ردیف | نوع ترکیب | بر حسب | حداکثر مجاز بر حسب میلی گرم در لیتر | ||
آب معدنی طبیعی | آب آشامیدنی بسته بندی شده | آب آشامیدنی شبکه | |||
1 | آرسنیک | As | 0.01 | 0.01 | 0.05 |
2 | آلومینیوم | Al |
|
| 0.2 |
3 | آنتی موان | Sb | 0.005 | 0.005 | 0.005 |
4 | آهن | Fe |
|
| 0.3 |
5 | باریم | Ba | 0.7 | 1 |
|
6 | بورات | B | 5 | 5 |
|
7 | جیوه | Hg | 0.001 | 0.001 | 0.001 |
8 | روی | Zn |
|
| 3 |
9 | سرب | Pb | 0.01 | 0.005 | 0.05 |
10 | سلنیوم | Se | 0.01 | 0.05 | 0.01 |
11 | سیانید | CN | 0.07 | 0.07 | 0.07 |
12 | فلوئور | F | 4 | 4 | 0.7-1.2 |
13 | کادمیوم | Cd | 0.003 | 0.003 | 0.005 |
14 | کرم | Cr | 0.05 | 0.05 | 0.05 |
15 | مس | Cu | 1 | 1 | 1 |
16 | منگنز | Mn | 0.5 | 0.5 | 0.5 |
17 | مولیبدات | Mo |
|
| 0.07 |
18 | نیترات | NO3 | 50 | 50 | 50 |
19 | نیتریت | NO2 | 0.02 | 0.02 | 3 |
20 | نیکل | Ni | 0.02 | 0.02 |
|
21 | وانادیوم | V |
|
| 0.1 |
22 | هیدروژن سولفوره | SH2 |
|
| 0.05 |
مطابق با استانداردهای زیر:
استاندارد 1053 - ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی آب آشامیدنی - چاپ چهارم - تجدید نظر پنجم - سال 1376
استاندارد 2441 - آب معدنی طبیعی - ویژگیها - چاپ اول- سال 1384
استاندارد 6694 - آب آشامیدنی بسته بندی شده - ویژگیها - چاپ اول
مطالب تصادفی:
بهترین تصفیه خانه های ایران - یکشنبه بیست و یکم فروردین 1390
توسعه مدل ریاضی تعیین حد بستر - یکشنبه بیست و یکم فروردین 1390
راه هاي جلوگيري از پيشرفت آب شور به سفره هاي آب شيرين - یکشنبه بیست و یکم فروردین 1390
كاكتوس: بهترين تصفيه كنندهی آب - یکشنبه بیست و یکم فروردین 1390
عوامل مؤثر در ایجاد بالکینگ رشتهای - یکشنبه بیست و یکم فروردین 1390
شستشوی فیلتر تصفیه آب با استفاده از ازن - یکشنبه بیست و یکم فروردین 1390
تالابها، قربانيان توسعه صنعتي - یکشنبه بیست و یکم فروردین 1390
کنترل آلاینده های نفتی آبهای ساحلی در بنادر - یکشنبه بیست و یکم فروردین 1390
پساب های کشاورزی مضرترین منابع آلوده کننده محیط زیست - یکشنبه بیست و یکم فروردین 1390
استفاده از دی اکسید کلر به عنوان گندزدا - یکشنبه بیست و یکم فروردین 1390
اقتصاد محيط زيست - یکشنبه بیست و یکم فروردین 1390
ساخت فیلتر آب - یکشنبه بیست و یکم فروردین 1390
آمونیفیکاسیون - یکشنبه بیست و یکم فروردین 1390
طبقه بندی آب های آبیاری - یکشنبه بیست و یکم فروردین 1390
پدیده تبادل کاتیون در کلوئیدها - یکشنبه بیست و یکم فروردین 1390
بررسي ميزان آلودگي آبهاي آشاميدني بسته بندي وآبهاي معدني مناطق غرب استان تهران در سال 1386 - یکشنبه بیست و یکم فروردین 1390
استرپتوکوک های گروه D - یکشنبه بیست و یکم فروردین 1390
آب در صنایع غذایی - یکشنبه بیست و یکم فروردین 1390
بهداشت آب آشامیدنی - یکشنبه بیست و یکم فروردین 1390
انتروباكترساكازاكي - یکشنبه بیست و یکم فروردین 1390
دفع فاضلاب - یکشنبه بیست و یکم فروردین 1390
برآورد MPN - شنبه بیستم فروردین 1390
ايندكس ها یا شاخص های خورندگي آب - شنبه بیستم فروردین 1390
ايزوترم فروندليخ - شنبه بیستم فروردین 1390
احیا سازی و فعال سازی مجدد کربن - شنبه بیستم فروردین 1390
مشخصات کربن فعال - شنبه بیستم فروردین 1390
کلیات فرایند جذب سطحی - شنبه بیستم فروردین 1390
مدل پیشرفته جذب سطحی آلایندههای زیست محیطی - شنبه بیستم فروردین 1390
شناور سازي (Floatation) - شنبه بیستم فروردین 1390
جذب سطحی - شنبه بیستم فروردین 1390
کیفیت آب های آشامیدنی شهر و استان - شنبه بیستم فروردین 1390
مسیل های آلوده تر از فاضلاب - شنبه بیستم فروردین 1390
ایزوترم لانگمیر(Langmuir isotherm) - شنبه بیستم فروردین 1390
نیکل و تاثیرات آن بر انسان - شنبه بیستم فروردین 1390
كلریناسیون - جمعه نوزدهم فروردین 1390
آلودگي هاي زيست محيطي - جمعه نوزدهم فروردین 1390
نیترات چیست و چگونه وارد آب میشود؟ - جمعه نوزدهم فروردین 1390
آلاینده های آب - جمعه نوزدهم فروردین 1390
انواع و کاربرد حوضچه های ته نشینی و انواع و کاربرد الکها و صافی ها - جمعه نوزدهم فروردین 1390
آب معدنی مزایای بیشتری دارد یا آب لوله کشی؟! - جمعه نوزدهم فروردین 1390
کاربرد ازن در تصفیه آب آشامیدنی - جمعه نوزدهم فروردین 1390
آب رسانی برای دیگ بخار - جمعه نوزدهم فروردین 1390
در خرید آب معدنی دقت کنید - جمعه نوزدهم فروردین 1390
درباره " وبا " یا "CHOLERA" بیشتر بدانیم - جمعه نوزدهم فروردین 1390
چند نکته درباره پارچهای فیلتردار - جمعه نوزدهم فروردین 1390
تاثیر آبیاری با پسباب بر برخی ویژگی های چمن ژاپنی دربافت های مختلف خاک - جمعه نوزدهم فروردین 1390
تولید بتنی با توانایی تصفیه آب وهوا در ایران جلوه دیگری از فناوری نانو - جمعه نوزدهم فروردین 1390
آب، خشکسالی و تعیین قیمت - جمعه نوزدهم فروردین 1390
محاسبه سایز لوله های آبسرد و گرم مصرفی - جمعه نوزدهم فروردین 1390
تعیین دبی آب حامل بار گرمایی و سرمایی - جمعه نوزدهم فروردین 1390
ته نشینی مواد معلق وکلوییدی با استفاده از موادشیمیایی - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
رابطه ی بین EC و TDS و کارایی لجن فعال در مناطق ساحلی - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
اهمیت و کاربرد جلبک ها در زندگی بشر - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
مزاياي استفاده ازدستگاه هاي تصفيه آب خانگي - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389
تاریخچه Ro - چهارشنبه هجدهم اسفند 1389