درحال مشاهده: اندازه گیری اکسیژن محلول DO

,.


ادعونیاهدای خون
موسسه محک
اهداء عضو

اندازه گیری اکسیژن محلول DO

۱۳۸۹/۱۰/۲۶
5:24
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
وسایل مورد نیاز:

1- بطریBOD 300میلی لیتری

2- پیست

3- پیپت2،5،20میلی لیتری

4-ارلن 250میلی لیتری

5-بالن ژوژه200یا250میلی لیتری

6-پوآر

مواد شیمیایی مورد نیاز:

1-محلول سولفات منگنز:

364گرم(MNSO4.H2O) رادر DDWحل کرده و تا یک لیتر رقیق می­کنیم.

2-محلول آزاید،ید،قلیا:

 500گرم NAOHجامدو135گرم یدید سدیم(NaI)رادر DDW(آب مقطر 2بار تخمیر)حل کرده وتا یک لیتر رقیق می کنیم وبه این محلول 10گرم NaN3(آزاید سدیم)حل شده در 40میلی لیترDDW اضافه می­کنیم.

3-اسید سولفریک غلیظ:

H2SO4حدود 36نرمال: 1میلی لیتر معادل حدودا 3 میلی لیترماده آزاید یدید قلیا می باشد.

4-محلول نشاسته :

10گرم نشاسته قابل حل با خلوص آزمایشگاهی و چند میلی لیتر DDWرا در بشر ریخته این امولسیونرا در 400میلی لیتر DDW بریزیدوتا حدود 500 میلی لیتر رقیق کنیدوتا چند دقیقه بجوشانید.بین صورت محلول نشاسته به دست می آید.

5-محلول ذخیره تیوسولفات سدیم0.1 نرمال:

 24.82 گرم Na2S2O3 رادرDDW جوشانده و خنک کرده وتا یک لیتر رقیق می کنیم.این محلول را با اضافه کردن 5 میلی لیتر کلروفوم یا یک گرم NAOH برای هر لیتر می توان نگهداری کرد.

6-تیترانت Na2S2O3استاندارد 0.025 نرمال:

 250میلی لیتر استاندارد ذخیره شده را تا یک لیتر رقیق می کنیم و دقیقا یک میلی لیتر آن معادل 200میکرو گرم اکسیژن محلول در لیتر است.

7-دی کرومات پتاسیم استاندارد 0.025 نرمال:

 تقریبا 3 گرم K2Cr2O2 را به مدت 2 ساعت در دمای 103 درجه سانتی گرادخشک کرده ودقیقا 1.226 گرم آن را در DDW حل کرده وتا یک لیتر رقیق می کنیم

 8-اسید سولفریک 10درصد:

با احتیاط 50 میلی لیتراسید سولفوریک غلیظ را به 300 میلی لیتر DDWاضافه می کنیم وپس از خنک کردن تا 500 میلی لیتر رقیق می کنیم.

استاندارد کردن:

استاندارد کردن تیوسولفات: تقریبا 2 گرم KI(یدید پتاسیم عاری از نیترات)رادر 150میلی لیتر DDW   را در بالن 500 میلی لیتری حل می کنپیم سپس 10 میلی لیتر اسید سولفوریک 10 درصد وبعد از آن 20 میلی لیتر K2Cr2O7 با نرمالیته 0.025 نرمال اضافه می کنیم وبرای 5 دقیقه در تاریکی قرار می دهیم وتقریبا تا حجم 400 میلی لیتری رقیق می کنیم وبا محلول تیو سولفات 0.025 نرمال تیتر می کنیم.

تئوری آزمایش:

اکسیژن محلول شاخصی مربوط به کیفیت آب است. گرچه اکسیژن محلول ارتباط مستقیمی با کیفیت آب آشامیندنی ندارد ولی وجود آ در آبهای سطحی بقای آبزیان را امکان پذیر می سازد و از طرف دیگر به عنوان شاخصی است برای تعیین غلظتن مواد ارگانیکی و مغذی در آب . میزان کم اکسیژن محلول در آب اکثرا دلالت بر غلظت زیاد مواد آلی در حال تجزیه در آب دارد.نظر به اینکه مواد ارگانیکی به وسیله باکتری ها تجزیه می شوند بنابراین برای تجزیه آن به وسیله این موجودات اکسیژن آب پیوسته تقلیل می یابد و در نتیجه در اثر تهی شدن اکسیژن در اکوسیستم های آبی مرگ و میر موجودات آبزی حتمی خواهد بود.

عوامل موثر بر حلالیت اکیسژن در آب:

1-درجه حرارت

2-فشار جزئی اکسیژن در تماس با آب

3-شوری آب

عوامل کنترل کننده موجودیت اکسیژن در آب های طبیعی:

1-مقدار مخلوط شدن اکسیژن بین هوا و آب

2-اکسیژن مورد نیاز بیوشیمیایی

3-اکسیژن مورد نیاز شیمیایی

نحوه انجام آزمایش:

1- بطری BOD300 میلی لیتری را با نمونه آبکشی کرده وبا 300 میلی لیتر نمونه پر کرده  دمای نمونه را یادداشت می کنیم.(نمونه را آرام   آرام اضافه می کنیم تا حباب ایجاد نشود)

2-سرپوش شیشه را برداشته و 2 میلی لیتر MNSO4 وسپس 2 میلی لیتر آزاید ید قلیایی اضافه می کنیم (این مواد را در زیر سطح نمونه   وارد می کنیم تا هوا وارد نمونه نشود) سرپوش را گذاشته و حدافل 15 بار ظرف را وارونه می کنیمتا مخلوط به طور کالمل حل شود.بعد از به هم زدن فلوکهای قابل مشاهده تشکیل می شود.

Mnso4 + 2NaoH + 1/2 O2 ……….. MnO2 + Na2So4+ H2o

3. فورا 2 میلی لیتر اسید سولفوریک غلیظ به آن اضافه می کنیم وسرپوش را می گذاریم تا رسوب حل شود.

MnSo4 + H2So4 + KI…………….MnSo4 +I2 + K2So4+ 2 H2O

4-بورت را با تیوسولفات بعد از آبکشی کردن پر می کنیم.

5-203میلی لیتر از نمونه را در ارلن 250 میلی لیتری وارد  می کنیم.

6-نمونه را با تیوسولفات تا بروز رنگ زردکمرنگ در مقابل زمینه سفید تیتر می کنیم.

7-1تا2 میلی لیتر محلول نشاسته را اضافه کرده وتیتراسیون را تا ظهور رنگ بی رنگ (از آبی به بیرنگ ) ادامه می دهیم.در پایان تیتراسیون محلول باید حداقل 20 ثانیه بی رنگ باقی بماند.

نتيجه گيري :

میزان Do اندازه گیری شده در نمونه آب با توجه به استاندارد آن نشان دهنده غلظت خوب میزن Do در نمونه آب می باشد.

منابع:

1-سوزان ای کگ لی، اندوروز جوی. ترجمه: زکامی رحمت، حسن نیا صادق. شیمی آب. دانشگاه گیلان 1383. صفحه47

مطالب تصادفی:

عوامل مؤثر در آلودگی فاضلاب و پس آبها - چهارشنبه بیست و پنجم اسفند 1389
حوزه های آبخیز ایران - چهارشنبه بیست و پنجم اسفند 1389
حال «كارون» ‌خوب نيست - چهارشنبه بیست و پنجم اسفند 1389
آب چاه‌های تهران به فاضلاب آلوده است - چهارشنبه بیست و پنجم اسفند 1389
سبزی‌های جنوب تهران به علت آبیاری با فاضلاب کلی ویتامین‌ دارند! - چهارشنبه بیست و پنجم اسفند 1389
سیستم آب و فاضلاب شهری تهران بحران ‌زاست - چهارشنبه بیست و پنجم اسفند 1389
حل مشکل روان آب‌های جنوب تهران با افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب - چهارشنبه بیست و پنجم اسفند 1389
ضرورت بازسازي هزار کيلومتر از شبکه آبرساني روستايي بوشهر - چهارشنبه بیست و پنجم اسفند 1389
اتصال تصفيه خانه سد كمال صالح به خط انتقال كمربندي غربي اراك - چهارشنبه بیست و پنجم اسفند 1389
منحصر به فردترين سيستم آبرساني خاورميانه در شهر خمارلوي - چهارشنبه بیست و پنجم اسفند 1389
برداشت آب خام از رودخانه گرگر به رامهرمز متوقف شد - چهارشنبه بیست و پنجم اسفند 1389
شبكه فاضلاب روستايي براي روستاهاي حاشيه زاينده رود - چهارشنبه بیست و پنجم اسفند 1389
پوشش مناسب تاسيسات آب براي مقابله با سرما - چهارشنبه بیست و پنجم اسفند 1389
تصفيه آب روستايي با حرارت مازاد نيروگاه سبلان - چهارشنبه بیست و پنجم اسفند 1389
مصرف آب در ایران 4400 لیتر برای هر نفر!!! - چهارشنبه بیست و پنجم اسفند 1389
مهندسی بهداشت - چهارشنبه بیست و پنجم اسفند 1389
چرا آب، عجیب‌ترین مایع جهان است؟ - چهارشنبه بیست و پنجم اسفند 1389
655 روستاي كرمان شبكه آب آشاميدني ندارند - سه شنبه بیست و چهارم اسفند 1389
نقشه برداری - سه شنبه بیست و چهارم اسفند 1389
قابل شرب شدن آب دريا در تگزاس - سه شنبه بیست و چهارم اسفند 1389
آیا زلزله در ژاپن به تغیرات اقلیمی مربوط است؟ - سه شنبه بیست و چهارم اسفند 1389
انواع سختی آب - سه شنبه بیست و چهارم اسفند 1389
سیانوباکترها - سه شنبه بیست و چهارم اسفند 1389
پمپ (تلمبه) - سه شنبه بیست و چهارم اسفند 1389
د.د.ت D.D.T - دوشنبه بیست و سوم اسفند 1389
فضای سبز شهری - دوشنبه بیست و سوم اسفند 1389
مدیریت اسید شویی در سیستم های آبیاری قطره ای - دوشنبه بیست و سوم اسفند 1389
بهداشت آب در سفر - دوشنبه بیست و سوم اسفند 1389
مبانی کلرزنی - دوشنبه بیست و سوم اسفند 1389
فاضلاب "تلخه‌رود" را از نفس انداخت - دوشنبه بیست و سوم اسفند 1389
تغییر اقلیم و خشکسالی - دوشنبه بیست و سوم اسفند 1389
اشاره ای به سیل قم - دوشنبه بیست و سوم اسفند 1389
مشکل بالکینگ در سیستم لجن فعال - دوشنبه بیست و سوم اسفند 1389
کروژن چیست؟ - دوشنبه بیست و سوم اسفند 1389
آب سنگین و کاربرد آن - یکشنبه بیست و دوم اسفند 1389
مشکل کف کردگی یا فومینگ در تصفیه خانه های لجن فعال - یکشنبه بیست و دوم اسفند 1389
تصفیه خانه آب شرب کوثر - یکشنبه بیست و دوم اسفند 1389
مهمترین علل رایج تخریب سدهای خاکی - یکشنبه بیست و دوم اسفند 1389
آب ها آلوده می شوند و انسان ها به خطر می افتند - یکشنبه بیست و دوم اسفند 1389
باران اسیدی ره آورد كم توجهی به آلاینده ها - یکشنبه بیست و دوم اسفند 1389
آب در فرهنگ ایرانیان - یکشنبه بیست و دوم اسفند 1389
بازدارنده های رسوب در آب شیرین کن ها - شنبه بیست و یکم اسفند 1389
فناوری نانو و فیلتراسیون - شنبه بیست و یکم اسفند 1389
مقایسه بین روش های مختلف شیرین سازی آب - شنبه بیست و یکم اسفند 1389
اساس اسمز معکوس و نانوفیلتر - شنبه بیست و یکم اسفند 1389
دستگاه تهیه آب آشامیدنی از هوا ساخته شد - شنبه بیست و یکم اسفند 1389
انتقال و توزیع آب - شنبه بیست و یکم اسفند 1389
مخازن (tanks) - شنبه بیست و یکم اسفند 1389
لوله و اتصالات - جمعه بیستم اسفند 1389
دوره‌ی طرح در سیستم های انتقال و توزیع آب - جمعه بیستم اسفند 1389

مشکل کف کردگی یا فومینگ در تصفیه خانه های لجن فعال - یکشنبه بیست و دوم اسفند 1389
تصفیه خانه آب شرب کوثر - یکشنبه بیست و دوم اسفند 1389
مهمترین علل رایج تخریب سدهای خاکی - یکشنبه بیست و دوم اسفند 1389
آب ها آلوده می شوند و انسان ها به خطر می افتند - یکشنبه بیست و دوم اسفند 1389
باران اسیدی ره آورد كم توجهی به آلاینده ها - یکشنبه بیست و دوم اسفند 1389


مرجع تخصصی آب و فاضلاب

لیست مطالب

سعی بر آن است که مطالب مرجع تخصصی آب و فاضلاب شامل مسایل ، مقالات و اخبار عمران آب و فاضلاب,آب و فاضلاب و به صورت تخصصی فرآیند های تصفیه آب و فاضلاب،مهندسی آب و فاضلاب و صنعت آب و فاضلاب باشد.
دانشنامه آنلاین آب و فاضلاب
رشته های مرتبط:مهندسی عمران آب و فاضلاب،مهندسی تکنولوژی آب و فاضلاب،مهندسی آب و فاضلاب،محیط زیست،مهندسی بهداشت محیط،مهندسی آب،مهندسی شیمی و...


امیرحسین ستوده بیدختی
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به مرجع تخصصی آب و فاضلاب است. |طراحی و توسعه:امیرحسین ستوده بیدختی|