نکات مهم در مورد دسیکاتور
دسيكاتور ظرف شيشهاي درپوش داري است كه براي نگهداري اشياء در فضاي خشك استفاده ميشود .
بوته هاي چيني يا پلاتيني پساز انتقال از كوره و همچنين مواد خشك شده در اون را براي سرد كردن و جلوگيري از جذب رطوبت در دسيكاتور نگهداري ميكنند.
در قسمت پايه دسيكاتور مقداري عامل خشك كننده شيميائي ميريزند. سيليكاژل، كلريد سديم بي آب ، سولفات كلسيم (Drierite) و پركلرات منيزيم (Anhydrone ياDehydrite) از انواع عوامل خشك كننده مورد استفاده در دسيكاتور ميباشند. اين مواد پس از جذب رطوبت ، تغيير رنگ داده و غيرفعال ميشود . بنابراين براي احياء اين مواد ، آنها را در اون قرار ميدهند. بعنوان مثال سيليكاژل را در دما ي 180- 150 درجه حرارت و Drierite را در دماي 250 – 230 درجه حرارت در اون قرار داده و احياء ميكنند.
بوته يا ظرف حاوي نمونه در دسيكاتور روي يك صفحه سوراخدار ميگذارند. لبههاي سمبادهاي كه كمي گريس كاري شده ، بند محكمي بين پايه و در پوش بوجود ميآورد.
در موقع استفاده از دسيكاتور بايد به نكات زير توجه داشت:
زماني كه بوته داغ در دسيكاتور گذاشته شد، در حدود 5 تا10 ثانيه بايد فرصت داده شود كه هواي درون دسيكاتور گرم و منبسط گردد و سپس درپوش را به آرامي بر روي آن قرار گيرد. درصورت باز كردن مجدد، بايد درپوش دسيكاتور به آرامي بر روي آن لغزانده شود.
لبههاي سنبادهاي دسيكاتور را بايد با كمي وازلين سفيد يا روغن خاص ديگر مانند گريس سيليكون ،اندود كرد تا كاملا هوابندي شود. روغن اضافي ممكن است باعث لغزيدن درپوش و شكستن آن گردد.
بايد درپوش دسيكاتور هميشه روي آن باشد .اگر مدت زيادي درپوش را بردارند، اولا ماده خشك كننده(مانند سيليكاژل) رطوبت جذب كرده و غيرفعال ميشود و ثانيا ممكن است مدتها طول بكشد تا ماده خشك كننده بتواند رطوبت هواي وارد شده به دسيكاتور را جذب كند و دوباره فضاي خشك درون دسيكاتور مثل اول شود.
در مدت خنك شدن بوته چندين مرتبه شير هوا را باز و بسته كنيد تا از ايجاد خلاء در داخل دسيكاتور جلوگيري شود
منایع :
كتاب شيمي تجزيهكمي معدني تاليف آرتوروگل
مباني شيمي تجزيه تاليف اسكوگ و وست
كتاب محاسبه در شيمي آناليتيك تاليف دكتر معصومي و دكتر ادريسي
مطالب تصادفی:
ایزوترم لانگمیر(Langmuir isotherm) - شنبه بیستم فروردین 1390
نیکل و تاثیرات آن بر انسان - شنبه بیستم فروردین 1390
كلریناسیون - جمعه نوزدهم فروردین 1390
آلودگي هاي زيست محيطي - جمعه نوزدهم فروردین 1390
نیترات چیست و چگونه وارد آب میشود؟ - جمعه نوزدهم فروردین 1390
آلاینده های آب - جمعه نوزدهم فروردین 1390
انواع و کاربرد حوضچه های ته نشینی و انواع و کاربرد الکها و صافی ها - جمعه نوزدهم فروردین 1390
آب معدنی مزایای بیشتری دارد یا آب لوله کشی؟! - جمعه نوزدهم فروردین 1390
کاربرد ازن در تصفیه آب آشامیدنی - جمعه نوزدهم فروردین 1390
آب رسانی برای دیگ بخار - جمعه نوزدهم فروردین 1390
در خرید آب معدنی دقت کنید - جمعه نوزدهم فروردین 1390
درباره " وبا " یا "CHOLERA" بیشتر بدانیم - جمعه نوزدهم فروردین 1390
چند نکته درباره پارچهای فیلتردار - جمعه نوزدهم فروردین 1390
تاثیر آبیاری با پسباب بر برخی ویژگی های چمن ژاپنی دربافت های مختلف خاک - جمعه نوزدهم فروردین 1390
تولید بتنی با توانایی تصفیه آب وهوا در ایران جلوه دیگری از فناوری نانو - جمعه نوزدهم فروردین 1390
آب، خشکسالی و تعیین قیمت - جمعه نوزدهم فروردین 1390
محاسبه سایز لوله های آبسرد و گرم مصرفی - جمعه نوزدهم فروردین 1390
تعیین دبی آب حامل بار گرمایی و سرمایی - جمعه نوزدهم فروردین 1390
بوستر پمپ - جمعه نوزدهم فروردین 1390
مزایای سیستم لوله كشی كلكتوری - جمعه نوزدهم فروردین 1390
شبكه آب رسانی - جمعه نوزدهم فروردین 1390
جدول استاندارد خروجي فاضلاب ها - جمعه نوزدهم فروردین 1390
شبکه های فاضلاب - جمعه نوزدهم فروردین 1390
تصفيه پساب هاي صنعت آبكاري - جمعه نوزدهم فروردین 1390
فلزات سنگین در فاضلاب - جمعه نوزدهم فروردین 1390
وبا - سه شنبه شانزدهم فروردین 1390
سالمونلازیس - سه شنبه شانزدهم فروردین 1390
شيگلا - سه شنبه شانزدهم فروردین 1390
يرسينيا انتروكوليتيكا - سه شنبه شانزدهم فروردین 1390
طرح و محاسبه سپتیک تانک - یکشنبه چهاردهم فروردین 1390
لوله های مورد استفاده در شبکه جمع آوری فاضلاب - یکشنبه چهاردهم فروردین 1390
خوردگی میکروبیولوژی و نحوه کنترل آن - یکشنبه چهاردهم فروردین 1390
سیستم های بالابری در چاه - یکشنبه چهاردهم فروردین 1390
پرآب ترین جلگه ایران کلافه از پیامد های سدسازی - یکشنبه چهاردهم فروردین 1390
کمبود آب یک میلیارد نفر از ساکنان زمین را تهدید می کند - یکشنبه چهاردهم فروردین 1390
سدسازی تنها راهکار تأمین آب نیست - یکشنبه چهاردهم فروردین 1390
روشهای آبرسانی - شنبه سیزدهم فروردین 1390
دانلود متون آموزشی در زمینه آب و فاضلاب - شنبه سیزدهم فروردین 1390
کنترل کیفیت آب های آشامیدنی - شنبه سیزدهم فروردین 1390
شاخص های آب آشامیدنی - شنبه سیزدهم فروردین 1390
کاربرد سیستم HACCP راهبردی نوین در کنترل کیفیت آب آشامیدنی - شنبه سیزدهم فروردین 1390
تامین آب و مدیریت مصرف در عصر جدید - شنبه سیزدهم فروردین 1390
آب، فقر و توسعه - شنبه سیزدهم فروردین 1390
تهیه آب برای صنعت - جمعه دوازدهم فروردین 1390
املاح آب و ارزش تغذیهای آنها - جمعه دوازدهم فروردین 1390
شبكه فاضلاب شهري در پيشگيري از اسهال كودكان نقش محوري دارد - جمعه دوازدهم فروردین 1390
بررسی روش های خالص سازی آب با به کارگیری فناوری نانو - جمعه دوازدهم فروردین 1390
ايمني وبهداشت ساختمان واحد كلرزني در تصفيه خانه ها - جمعه دوازدهم فروردین 1390
46 راه براي صرفه جويي و مصرف بهينه آب - جمعه دوازدهم فروردین 1390
مديريت كلرزني آب آشاميدني - جمعه دوازدهم فروردین 1390
آب بندی و ایزولاسیون تصفیه خانه هاي فاضلاب - جمعه پنجم فروردین 1390
قانون تشكيل شركت هاي آب و فاضلاب - جمعه پنجم فروردین 1390
تصفيه خانه های فاضلاب تهران - جمعه پنجم فروردین 1390
ایا می دانید آب 3 ؟ - جمعه پنجم فروردین 1390
تشکیل آب زیرزمینی - جمعه پنجم فروردین 1390